Poslanici raspravljali o neobezbeđenim pružnim prelazima u okolini Čačka

1
387
Pružni prelaz u Balugi; foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Tokom jučerašnje rasprave u Skupštini Srbije, poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta rekla je nije sve idealno u gradnji puteva i kao primer navela problem pet naselja kod Čačka koji nemaju puteve ni obezbeđene pružne prelaze.

Radeta je izjavila da su im se u ponedeljak javljali stanovnici pet čačanskih naselja Trnava, Trnavska Baluga, Atenica, Zablaće i Vapa kako bi ukazali na problem neobezbeđenih prelaza.

Ona je dodala da su se građani prekuljuče okupili, ne navodeči gde, dok se u skupštini vodi polemika o zakonima iz oblasti saobraćaja.

Ova sela su duž pruge Čačak-Kraljevo i sva pripadaju opštini Čačak. U ovim selima nema rampe ni na jednom pružnom prelazu, nema nikakve signalizacije, nema uličnog osvetljenja, nemaju stanicu, a imaju preko 20.000 ljudi. A nažalost na ovom mestu je zabeleženo 13 smrtnih slučajeva – navela je Radeta.

Radeta kaže da deca svakodnevno na putu do škole i kuće prelaze prugu i “kad je magla, sumrak, to je ruski rulet kako preći i preživeti u tom delu.

Lokalni put koji povezuje svih ovih pet velikih sela nema nijednog milimetra asfalta. Postoji nešto što se ne vidi iz onih otvorenih autobusa kad se obilazi, postoji nešto što vide samo ljudi u Srbiji koji žive tamo na licu mesta. Kada su se obraćali predstavnici ovih sela nadležnim organima rekli su im da su njihovi zahtevi skupi. Zamislite 13 poginulih na nepostojećem pružnom prelazu i rešenje tog problema je skupo za vlast u Srbiji – rekla je Radeta.

Ona je podsetila na prošlogodišnju nezgodu u Nišu, navodeći da kada se “digne u javnosti malo veća vika onda izvole da urade nešto od toga”.

Radeta je rekla da je kuriozitet taj što u jednom od navedenih naselja, Atenici, živi nekadašnji ministar Velimir Ilić, dodajući da “ni njemu nije palo napamet da uradi ovaj deo i ispuni obavezu”.

Izvor: MNA

Prethodni članakSaša Savić Cvika iz daleke Kine: Maske rasprodate, koronavirus nastao zbog konzumiranja termički neobrađene hrane
Sledeći članakNarodni blok neće dozvoliti politički inženjering u režiji Aleksandra Vučića

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here