Narodna stranka Čačak: Dok vlast koristi službene automobile, građanima Čačka proširuju naplatu parkinga

2
327

ČAČAK – Gradski odbor Narodne stranke u Čačku oglasio se saopštenjem povodom proširenje zone parkiranja u gradskom jezgru Čačka.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dragi građani.
Naš grad je ponovo postao žrtva nepromišljenih odluka čačanskih naprednjaka, ovog puta u vezi sa širenjem broja parking mesta. Dok se ove odluke često predstavljaju kao „napredak“ i „unapređenje“, pitamo se za čiji interes se zaista radi i po koju cenu. Za interes građana sigurno nije!

Ovo je u suštini komercijalizacija naših ulica: Sve više i više naših javnih prostora postaje plen za komercijalizaciju (posle rušenja garaža i prodaje parkinga i zelenih površina oko stambenih zgrada, na red su stigle i ulice). Ulice treba da budu na korist našim građana, a one postaju sredstvo za izvlačenje dodatnih prihoda iz njihovih džepova. Ova dodatna eksploatacija ulica svedoči o nedostatku brige za stvarne potrebe ljudi. Umesto da im olakša život, dodatno im stvara probleme i opterećuje novčanik.

Da li se pitate zašto vas vlasti nisu pitale za vaše mišljenje pre nego što su doneli ovu odluku? Oni se ponašaju kao da se njihovo mišljenje smatra ispravnijim od mišljenja građana koji će biti direktno pogođeni ovom odlukom. Ali poznat je njihov arogantan pristup upravljanju gradom. Sete Vas se samo kada im treba glas za izbore, kako bi i dalje vladali i pljačkali.

Umesto što se proširuju parking mesta, vlast bi trebalo da razmotri ozbiljnije alternative, kao što su: funkcionalniji javni prevoz putnika, kako bi bio zamena prevozu automobilima, i javne garaže koje bi cenom parkiranja podsticale da se automobili ne parkiraju na ulici. Ali u javnu garažu treba investirati daleko više nego na ulici ocrtati parking mesta i naplaćivati. Ovom odlukom će se otvoriti i dodatna radna mesta SNS članova, opet na teret građana.

Ima li prosečna čačanska porodica sa decom alternativu u ovom gradu da odveze decu u vrtić ili školu i da stigne na posao, osim svojim autom? Da li je prosečan građanim Čačka u jednakom odnosu kao i funkcioneri grada? Kada ste videli funkcionera vlasti u Čačku da se vozi autobusom do posla? Gde parkiraju oni svoje automobile? Plaćaju li parking, ili su javni prostor privatizovali za svoje automobile? Ili se služe službenim automobilima i van radnog vremena…? Da li i oni dele poteškoće koje svakodnevno imaju Čačani ili se ponašaju kao posebna bića?

Čačak je spreman za promenu ovakve odnarođene vlasti. Jedan od prioriteta kada preuzmemo vlast u našem gradu, je da sprovedemo ozbiljna rešenja kako bi se rasteretile saobraćajne gužve i rešimo dugogodišnji problem parkiranja, kako za građane koji žive u centru grada, tako i za građane koji su prinuđeni da putuju u centar na posao. Bolji uslovi za život svih građana, a ne pojedinaca, moraju biti prioritet buduće vlasti.

GO Narodne stranke u Čačku

Prethodni članakOtvoren novi teren u OŠ “Vuk Karadžić“
Sledeći članakVeliko međunarodno priznanje za Umetničku galeriju “Nadežda Petrović“

2 KOMENTARA

  1. Dobro je sto grad poveca prosirenje zona za parkiranje. Pa se javi Narodna stranka. Inace ne bismo znali da postoji. Kao da su mrtvi. Jedino da se pobune protiv odluka grada. Ali avaj, dzaba.

    • Pa nijedna partija nista ne radi,ne predlaze sve do neke odluke rukovodstva grada. Obicno se tada javljaju, pljuju, galame kako bi osporili predlog. A probude se pred izbore i tada onako krmeljivi sve znaju, predlazu. Ali narod nije glup.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here