Narodna stranka Čačak: Stara kolonija – nova afera

6
730

ČAČAK – Gradski odbor Narodne stranke u Čačku oglasio se povodom najave gradnje stambene zgrade na zelenoj površini u Velikoj koloniji.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Stara kolonija i park u njoj, takođe stari, došli na red da postanu mladi – “nova” stambena zgrada koja bi se za pare dobro “udala“.

Da podsetimo malo na činjenice koje dokazuju kako se novac građana (budžet) troši bahato i neplanski.

Prethodne budžetske godine otkupljeni su i porušeni objekti: prodavnica, ribarnica, pekara, kod semafora u Atenici u Ulici Dragiše Mišovića sa planom da se izgradi park. Vrlo je čudno da je planskim aktom predviđen park tik uz semafor i ulicu, a da je plac sa druge strane crkve potpuno prazan, bez objekata, i bio bi znatno jeftiniji i pogodniji, a i svojim položajem bolji za park. Zabrinjava da se nije objavilo po kojoj ceni je kupljen plac sa objektima, niti smo shvatili da je to bio prioritet za prethodnu godinu… U ovoj budžetskoj godini planirana je izgradnja parka koji će biti udaljen više od 3 km od centra grada, gde prostora i zelenila ne nedostaje, a po basnoslovno skupoj ceni.

U isto vreme komisija za planove grada Čačka “previdi” park u Staroj koloniji, koji postoji više od 50 godina.

Zato postavljamo pitanja:
– Da li čitava Komisija za izradu planova grada Čačka “previdi” postojeći park jer je predsednik te komisije danas projektant zgrade koju u tom parku žele da izgrade?
– Kako je moguće da je predsednik te Komisije za planove ujedno i projektant buduće zgrade?
– Kako to u ovom gradu neki investitori mogu da kupuju, prodaju, ruše, grade na “previdu” koji košta 200, 300 hiljada evra i šta god im se prohte na placevima koji su predmet restitucije? Grad ne želi ili neće da sačuva park…!? Komisija “previdi” ili namerno ne vidi, iako je u interesu svih građana koji žive tu i u okruženju. “Previdi” četvrtu po veličini zelenu površinu u gradu!
– Zašto grad ne želi da primeni isti aršin za park kao što je primenio za zemljište koji je POKLONIO stranom investitoru u Preljini (za 2,48 ha platio 970.000 evra zbog restitucije)? Zar je nemoguće otkupiti od vlasnika parcelu i ostaviti je u postojećem stanju?
– Da li na ovaj način rešavate problem zagađenja vazduha u centralnom delu grada, sečom višedecenijskih stabala radi izgradnje još stambenih objekata?
– Gde su granice bezakonja i dvostrukih standarda dahija i kabadahija u Srbiji? Da li je provociranje naroda i generisanje razloga za “uzimanje” pravde u svoje ruke pametna strategija razvoja?
– Da li svi da se iselimo pa da vi uživate sami i samodovoljni…!?
– Da li su neznanje i “previdi” dovoljno opravdanje za kršenje zakona ( o planiranju i izgradnji, restituciji…)
– Da li neko u celoj priči podleže zakonskoj odgovornosti, nadoknadi štete…?!

Gradski odbor Narodne stranke Čačak

Prethodni članakU četvrtak četvrti po redu memorijalni turnir “Dragan Cvetković Cvek“
Sledeći članakVelimir Ilić: U Ministarstvu građevine na raznim poslovima pronevereno 720 miliona evra!

6 KOMENTARA

  1. Ma ovde je u pitanju klasican sukob interesa gde predsednik komisije za planove ujedno i projektuje u delovima koji se na volseban nacin izmenjuju u tim istim planovima. Javni Gradski pravobranilac ne radi nista kao da ne postoji institucija javnog interesa gde ce grad po ceni otkupiti nesto. Stanari su spavali dok se donosio plan a sad se i oni probudili sl kasno … zivi bili pa videli bice tu gradjevinske dozvole ako ne odmah posle izbora odmah….

  2. Ta parcela koju su „poklonili“ u Preljini donece gradu Cacku milione kroz poreze i plate koje ce radnici da prime, ali vi ste isuvise glupi da to shvatite. Kad se toliko brinete za stanare sto narodna stranka i gazda Jeremic ne skupe pare i ne otkupe ljudima parcelu, sta je to za njega, sica.

  3. Mihailo za prvo si u pravu da treba oterati sve ove smradove koji hoce nesto da ucare ali za drugo nisi, posto to nije vas park vec parcela ima vlasnika. Kako mozete da branite nesto sto nije vase.

  4. Drage komšije, oterajmo sve političare koji žele da dobiju političke poene na našoj opravdanoj borbi za parkić. Oterajmo ih odmah dok ne bude kasno.

  5. Koga je Violeta Marković branila taj se nije dobro proveo nema šanse na uspeh. Pa nju u Radojevića je čak i Parezanović uspeo da prevesla u SNS-u. To dovoljno govori o njihovim kapacitetima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here