Narodna stranka Čačak: Uživajte u funkcijama koje vam građani ovog grada nisu aminovali

12
647

ČAČAK – Gradski odbor Narodne stranke oglasio se povodom rezultata lokalnih izbora u Čačku.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Nakon salvi slavlja političkih čionioca koji su činili vlast u Čačku u prethodnom periodu, a povodom „istorijske pobede“, kako kažu, rešili smo da se oglasimo.

Narodna stranka nije učestvovala na događaju koji se odigrao tokom dana tog 21. juna, koje aktuelna vlast naziva izborima, a mi pukim glasanjem, jer nije bilo biranja, već samo glasanje iz raznoraznih razloga, za jednog čoveka. Dali smo reč građanima da nećemo učestvovati u farsi koju vi nazivate izborima. Za početak smo održali datu reč.

Ostaje nejasno onda zašto vam toliko smeta što smo održali reč? Na koji način smo vas ugrozili, kada vam na tom glasanju nismo bili protivnici? I zašto ste se, i pored toga što se tog dana nismo takmičili, morali da „pumpate“ izlaznost i kršite izborne zakone? I zar vam nisu politički protivnici upravo oni koji su se provukli sa jedva preko 3% da pokupe mrvice sa vašeg stola?

Jedno je fakt: BOJKOT JE USPEO, jer u Skupštini grada Čačka će biti predstavnici kojima je tek trećina građana ovog grada dala poverenje, a dve trećine neće imati svoje predstavnike. Četvrti po osvojenim glasovima na tom glasanju bili su nevažeći listići. U gradskim izbornim jedinicama izlaznost je bila jedva iznad trećine, što znači da tamo gde su građani imali priliku da dođu i do drugih informacija, osim onih koje vi plasirate, u ogromnoj većini su razumeli poruku bojkota. (u odnosu na izlaznost na lokalnim izborima 2016. preko 60%).

Ali ni zbog toga nema razloga za slavlje i radost. Kao ni vama što ste, kako tvrdite „odneli ubedljivu pobedu“. Ostajanjem kod kuće ili glasanjem tako da bude nevažeći listić, narod je poslao jasnu poruku svim akterima u politici: da mu je dosta praznih i neispunjenih obećanja, da ne veruje ni državi ni institucijama, a najmanje političkim činiocima, da je duboko razočaran i potišten. I da način na koji se vodila do sada politika u Srbiji i u Čačku nije ono što narod želi.

Upravo za taj drugačiji pristup politici, javnom poslu i javnom dobru u ovom gradu ćemo se boriti. Nastavljamo razgovore sa građanima stalno, a ne samo od izbora do izbora i bez lažnih obećanja. Da građanima bude bolje, a ne da političari uživaju u raznim prinadležnostima, što je višedecenijska praksa u gradu i državi. Borićemo se da se na izborima ne biraju gospodari, već ljudi koji će biti u službi građana, kao što je svuda u demokratskom svetu. I na kraju za izborne uslove koje će pružiti građanima mogućnost da stvarni biraju.

Do tada, uživajte u funkcijama koje vam građani ovog grada nisu aminovali.

Gradski odbor Narodne stranke u Čačku

Prethodni članakDvojica mladića iz Čačka pozitivni na koronu, raste broj hospitalizovanih na infektivnom
Sledeći članakVučić: Insistiraću na teškim merama ako se ne budemo uozbiljili

12 KOMENTARA

 1. Bojkot je uspeo, ali samo za vlast. Oni koji su bojkotovali su najveći gubitnici. Lako je političarima koji su bojkotovali izbore oni će već pronaći novu stranku.

 2. Narodna Strranka?????Pa ovo je GG Za Napredni Cacak,filijala SNS-a,popunjena sa Selakom,nastavnikom opste tehnickog vaspitanja,sve luzer do luzera..Spinovanje kuknjava,kmekanje sto vise nisu u SNS-u,dok su bili radili su sta su hteli..Dva minuta slave imate do sledecih izbora vise ne postojite,

 3. Kakve dileje, prosle izbore je izaslo 55% glasaca a ove 46 %. Sad zakljucite koliku vi (opozicija) podrsku imate. Puno vas pozdravio grdonacelnik Milun, luzeri.

  • Nije to bas tako. Izlaskom i tih 12%, smanjuje se udeo SNs, sto znaci da bi opet bilo na nekih 35-40 mandata. Svakako je super rezultat, ali se ne racuna prostim matematickim funkcijama (*; -).
   Vlast je legitimnapa da na izbore izadje i 20%. To je los izgovor. Trebali ste da se borite za sebe a ne da cekate da vidite sta ce biti. Bilo je da je stranka poput SpS dobila laznu nada od 10% itd , sto nam nikako ne ide u prilog. Oni su ti koji su zvali, molili, agitovali da se za njih glasa. Ali niko ne prica o njima, a glavne konce vuku. Niko ne prica o njihovom kadru i struci, a jos su gori.
   Treba da napravite clanak o biografijama svoh odbornika u SO Cacak. Da narod vidi ko dobosi zakone, ko glasa, ko odlucuje. I da se lepo napise ko je u kojoj stranci. O svakom po 3,4 recenice,ako ima materijala.

   Pozdrav.

    • Ne znam odakle si tako pametan izvukao zakljucak da sam pristalica opozicije. Povrsnost kao u svemu, citate samo par recenica i donosite zakljucke kako zelite.
     Procitaj jos jednom sta sam napisao. Ako si mozda neka buducnost ovog grada, nece dobor da nam bude.

 4. Selakoviću, makar ti nisi nikad bio radikalčina. Nemoj obmanjivati ljude, više od 20 godina se baviš politikom i sigurno znaš da je na lokalnim izborima 2016. izašlo tačno 56,5% ljudi. Nikako preko 60%. Bez spinovanja, ne priliči ti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here