Nastavak Njegoševe ulice spojiće Ljubić kej sa novom Zdravstvenom stanicom u Ljubiću

9
3788

ČAČAK – Javno komunalno preduzeće “Gradac“ uskoro će započeti projektovanje deonice Njegoševe ulice na koja će spojiti Ljubić kej sa Zdravstvenom stanicom u Ljubiću, čiji se početak gradnje uskoro očekuje.

Prema rečima direktora “Gradca“ Milana Bojovića, projektovanje će početi uporedo sa gradnjom ove zdravstvene ustanove.

Početak izgradnje Zdravstvene stanice “Ljubić“ nameće nam lepu obavezu da započnemo i projektovanje Njegoševe ulice, kako bi se preko kanala za navodnjavanje ostvarila veza Ljubićki kej – Zdravstvena stanica. Ali, i kako bi se stvorili uslovi za uređenje, opremanje i izgradnju modernog naselja uz sam kanal – naveo je Bojović u intervjuu za najnoviji broj “Čačanskog glasa“.

On ističe da je u sklopu realizacije projekta “Čačak – prestonica kulture Srbije 2023“ jedna od važnih aktivnosti i rekonstrukcija Ulice cara Dušana. Ta investicija vredna je 20 miliona dinara.

U toku je pribavljanje građevinske dozvole za uređenje Ulice župana Stracimira i njenog pretvaranja u pešačku zonu. Ideja je da i Ulica cara Dušana pešacima da primarno mesto, izgradnjom širokih pešačkih staza u zoni muzejskog kompleksa. Grad će dobiti novo, lepše lice i spremno dočekati godinu u kojoj ćemo biti prestonica kulture naše zemlje. U toku je i izrada projektno tehničke dokumentacije za parterno uređenje prostora oko Galerije “Nadežda Petrović“, koju priprema naše preduzeće – naglasio je Bojović.

Bojović je kao najvažnije aktivnosti “Gradca“ u tekućoj godini izdvojio izradu Generalnog urbanističkog plana, nastavak izgradnje Bulevara vojvode Putnika i projektovanje Sinđelićeve ulice, kao i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa nakon sprovedene parcelacije Balkanske ulice, u cilju njenog povezivanja sa Ulicom Dragiše Mišovića.

Izvor: Morava info, Čačanski glas

Prethodni članakPobeda i tri druga mesta za čačanske moto kros vozače u prvoj trci sezone
Sledeći članakKoje probleme je donela e-fiskalizacija

9 KOMENTARA

 1. Stvarno,ništa im ne odgovara,kakva smo sirotinja kad sam suprotan kaže,da je auta iz dan u dan više.samo da se nešto kritikuje.sve što je planirano učini ce ljubić lepšim za život.kako uređuju bedem,ljepota .samo moja ideja da se na Moravi naprave kaskade .i to bi uljepšala i reku.samo napred!

 2. uskoro…. do sledećih izbora…Cirada u Ljubiću će izbledeti…Ulica 10 stoji već 3godine, akole i drkela grade li grade ,gde god stignu,rade šta hoće uz blagoslov gradonačelnika koga su i postavili da im završava…..a narod ko narod, misli o Putinu i Zelenskom…

 3. Tacno je da u Cacku ima dosta toga neresenog ali od cega poceti kada neke predhodne vlasti nisu skoro nista radile,objektivno nikad se nije vise gradilo i radilo,nikad povoljniji krediti za nasa mala i srednja preduzeca nisu bili nikad dostupniji ni jeftiniji,zasto nesto i ne pohvaliti iako nije uradjeno od stranke u kojoj ste.
  Moje je misljenje da je u Čačku za koplje bolje nego sto je bilo pre recimo 10god. I pre…hvala!!!

 4. A šta je sa čuvenom desetkom? Niste još sredili ono pešačko ostrvo kod Tempa, a dalje se niste ni pomakli kao sto ste obecali. Na završetku dela desetke stvara se čep u Trnavskoj ulici koja je uska i dobro je da do sada nije bilo vecih udesa.

 5. Gradonacelniku svaka cast, ostalo sve treba menjati.
  Da nije Miluna, ovi steucnjaci nista ne bi znali da urade. Sve treba ovo zameniti, dosta je. Stranka treba da funkcionise jos 20godina, a Gradonacelnik Milun to ne moze sam da uradi.
  Najboljeg gradonacelnika imamo.

  • Zasta svaka cast. Za Cacak bez drveca? Za Cacak bez parking mesta? Za Cacak iz kojeg ljudi beze ? Za sta tacno bravo Miljko botino?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here