Nastavak saradnje FTN i NTP: Realizacija projekta “Formiranje i razvoj inovacionog inkubatora“

0
255

ČAČAK – Predstavnici Naučno-tehnološkog parka (NTP) Čačak i prof. dr Danijela Milošević, dekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Čačku potpisali su 20. februara sporazum o realizaciji projekta “Formiranje i razvoj inovacionog inkubatora na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku“.

Fakultet tehničkih nauka u Čačku je jedan od fakulteta kome je taj projekat odobren od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Posle potpisivanja sporazuma, predstavnici fakulteta i NTP su na sastanku sumirali do sada realizovane aktivnosti, diskutovali o inovacionim infrastrukturnim kapacitetima, podršci i osnaživanju start-up timova i kompanija kao i planu realizacije budućih aktivnosti.

Prof. dr Snežana Dragićević, prodekan za finansije i saradnju sa privredom je istakla značaj ovog projekta za studente, zaposlene i sve ostale koji žele da se bave naučnoistraživačkim radom i naglasila da u svakom trenutku mogu dobiti adekvatnu podršku fakulteta i Naučno-tehnološkog parka.

Milica Đoković, koordinator projekta Inovacioni inkubator, i Milena Nikolić, student prodekan su takođe skrenule pažnju na izuzetnu priliku koja se pruža start-up timovima i pojedincima koji žele da se angažuju na polju inovacija.

Direktor NTP Čačak Mirko Pešić je rekao da je zadovoljan što je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija prepoznalo značaj postavljanja inkubatora na fakultetu, jer ulaganje u fakultet istovremeno predstavlja i ulaganje u razvoj privrede i budućih inovativnih rešenja.

  • Fakultet tehničkih nauka u Čačku je značajan resurs za inovacije i naučnoistraživačke projekte, a NTP mu je partner i podrška na putu kontinuiranog usavršavanja i napretka – rekao je Pešić.

Prva obuka za realizaciju aktivnosti u inovacionom inkubatoru na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku planirana je za 27. februar.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBrnabić: Nikada nećemo prihvatiti međunarodnu istragu izbora u Srbiji, to bi bilo jednako okupaciji
Sledeći članakNovi poraz kadeta Borca, Vojvodina dominirala u Hali kraj Morave

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here