Nastavljene blokade puteva kod Čačka i Lučana za vozila graditelja auto-puta

4
320
Foto: N1 (Arhivski snimak, ilustracija)

ČAČAK – Izgradnja deonice autoputa Preljina-Požega zaustavljena je i danas blokadama dva puta, kod Čačka i Lučana, za kamione i druga vozila izvođača radova na izgradnji autoputa, dok se druga vozila propuštaju.

Meštani sela Pakovraće kod Čačka blokirali su drugi dan zaredom put kroz selo za vozila izvođača radova na izgradnji autoputa, zahtevajući da im se isplati sva imovina koja im je oduzeta za izgradnju autoputa.

Meštani protestuju jer su i pored toga što im nije isplaćena oduzeta imovina dobili rešenja o rušenju deset kuća koje se nalaze na trasi auto-puta i prinudno iseljenje nekoliko porodica koje su ostale da žive u tim kućama.

Sudski procesi, koje vode meštani Pakovraća koji nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za kuće i zemlju koji im se oduzimaju za izgradnju auto-puta, pokrenuti su pre više od dve godine i još nisu završeni.

Meštani su rekli agencij Beta da su se na blokadu puta odlučili jer ni posle 22 dana blokade firme “Cemprom“ za proizvodnju betona koji se koristi za izgradnju auto-puta, njihovi zahtevi nisu razmatrani i niko od nadležnih nije došao da razgovara sa njima.

Oni su nastavili i blokadu firme za proizvodnju betona koju su započeli pre 22 dana, jer je 28. marta istekao zakup parcele na kojoj se ta firma nalazi.

Posle četiri dana blokade vlasniku parcele Radoslavu Ćosiću Gradska uprava u Čačku je ponudila da umesto zakupa otkupi tu parcelu, na šta je on najpre pristao, pa ipak odustao kada su mu javili da nude 181.000 dinara za 29,5 ari placa, što bi prema njegovom proračunu bilo oko 61 dinar za kvadratni metar.

Izgradnja auto-puta Preljina-Požega zaustavljena je 12. dan za redom i kod Lučana, blokadom regionalng puta Čačak-Lučani koju su organizovali meštani sela Lisice i Negrišori, zbog uništenih lokalnih puteva prilikom izgradnje auto-puta.

Oni zaustavljaju kamione i druga vozila koja učestvuju u izgradnji auto-puta, dok druga vozila propuštaju.

Meštani sela Lisice i Negrišori ne dozvoljavaju nastavak izgradnje auto-puta dok ne budu sanirane rupe na njihovim lokalnim putevima, zbog kojih im se kvare kola i otežano putuju do susednih gradova u kojima mnogi od njih rade.

Izvor: Beta

Prethodni članakDodeljene nagrade najboljim filmovima festivala “Otvoreni predeli“ na Rudniku
Sledeći članakTrocifren broj novozaraženih u Čačku

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here