Nastavljeni pripremni radovi na izgradnji vidikovca, gradnja će trajati do aprila

7
737

ČAČAK – Nakon nekoliko dana blokade, danas su nastavljeni pripremni građevinski radovi koji prethode izgradnji vidikovca na Kablaru.

Foto: Privatna arhiva

Pristupni put je ograđen žicom, a na gradilištu je postavljena tabla sa informacijama o gradilištu i čitavom projektu.

Pristup vrhu Kablara, prema obaveštenju sa table, po svemu sudeći neće biti moguć do 2. aprila, kada je planiran završetak izgradnje staklenog “skywalk“ vidikovca.

Foto: Privatna arhiva

Danas pre podne nekolicina ekoloških aktivista, koji se protive izgradnji ovog objekta, krenuli su automobilom na mesto gde je tokom proteklih desetak dana bila organizovana blokada radova, ali im je prolazak bio onemogućen, pošto je zabranjen saobraćaj deonicom puta koji vodi do vrha Kablara. Na put je postavljena horizontalna signalizacija, ali su bili prisutni i pripadnici firme koja se bavi obezbeđenjem.

Jedan od aktivista Miloš Kuvekalović istakao je da zabrana saobraćaja protivzakonita, jer, kako je istakao, za to ne postoji dozvola nadležnih institucija.

S druge strane, iz JP “Gradac“ saopšteno je da “zbog pojave klizišta, nepostojanja bankina i ugroženosti stabilnosti dela opštinskog puta broj 123-26 ka vrhu Kablara, izvršeno je postavljanje saobraćajne signalizacije kojom se zabranjuje korišćenje pomenutog puta zbog izvođenja radova na urgentnom održavanju javnog puta“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBliži se peti “Čačanski polumaraton“
Sledeći članakU okolini Čačka farma jedne od najskupljih i najkvalitetnijih rasa goveda

7 KOMENTARA

  1. Sve suv džovan priča o vidikovcima i o čarima Kablara a mrdnuli dalje od Čačka nisu. Ima u okolini Čačak šume i vrleti koliko hoćete, idite tamo šetajte, razapinjite šatore, verite se po stenama, a neka na Kablaru bude moderan vidikovac poput mnogih u svetu. Ali džaba džiberima da objašnjavaš.

  2. Gde je bio Gradac da zatvori put kroz Jančiće dok se ne uradi ograda na mostu? Poginuše momci a njih baš briga ali zato za vidikovac izmišljaju i zatvaraju put. Počeće i da naplaćuju penjanje na Kablar.

    • Hoće to „Realni“ kad pomešaš drogu i kokain, kad sediš u ćošku svoje sobe i kuckaš jer je internet jeftin, kad pljuješ tuđi uspeh, jer si u svemu neuspešan, kad mrziš ceo svet, svoju zemlju i svoj grad. Evo rešenja: predaš zdravstvenu knjižicu i čekaš da te prozove medicinska sestra, a ti probaj da prevariš lekara da si normalan.
      Srećno!

      • Vidim i na psihijatriji daju pacijentima ponekad telefone. Lepo je to, ipak ste i Vi ljudi. Ali ovo zatvaranje puta sa ovakvim objašnjenjem je opasan presedan. Na ovaj način vlast može da zauzme i zatvori šta hoće bez objašnjenja, potpisa i pečata. A o uspehu grada nekom drugom prilikom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here