Nastavljeno suđenje za nesreću u „Namenskoj“, međusobne optužbe za vređanje

0
515
Foto: N1

LUČANI – Suđenje optuženima za eksploziju u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima 2017. godine, u kojoj su stradali radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović, nastavljeno je u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Na početku suđenja predsedavajući sudija je rekao kako je dobio pritužbu od optuženih Radoša Milovanovića i Vladimira Lončarevića, u kojoj piše da su ih oštećeni Milovan i Mirjana Milivojević vređali kada su prošlog puta izlazili iz sudnice.

Punomoćnik oštećenih Vladimir Todorić je rekao da se „oni nisu bunili ni kada su se radnici Namenske okupili ispred suda“.

Otac poginulog radnika Milovan Milivojević je rekao da je generalni direktor „Namenske“ Radoš Milovanović psovao majku njegovoj ćerki Mirjani, a da je njemu rekao da je „đubre smrdljivo“ i da je sve to snimljeno.

Nakon što su svoju odbranu iznela dvojica optuženih, Radoš Milovanović direktor fabrike Namenska u Lučanima i rukovodilac pogona Vladimir Lončarević, na današnjem suđenju odbranu je iznosio i trećeoptuženi Toma Stojić, inženjer zaštite od požara.

Osnovno javno tužilaštvo u Ivanjici podiglo je krajem juna optužnicu protiv generalnog direktora fabrike i još dvojice rukovodilaca u kojoj ih optužuje za krivično delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Eksplozija i požar u pogonu fabrike „Milan Blagojević – namenska“ u Lučanima dogodili su se 14. jula 2017. godine i u tom događaju su poginula dva radnika.

Izvor: N1

Prethodni članakTodorović o opoziciji: Neka izađu na izbore i smene me ako misle da su jači i bolji, mada ni sami u to ne veruju
Sledeći članakRadnici FRA hoće da se reši status fabrike, u ponedeljak protest ispred zgrade Gradske uprave

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here