Nebojša Stefanović u gradu na Moravi: U Čačku nema ozbiljnijih organizovanih kriminalnih grupa

8
1428
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se razmatra mogućnost pooštravanja kaznene politike prema maloletnim licima, jer je u jednom broju gradova i opština u Srbiji primetan povećan broj ovakvih izvršenja kod mlađih od 14 godina.

Stefanović je tokom obilaska Policijska uprave Čačak rekao da jedan broj maloletnika ponavlja krivična dela.

Predložićemo Ministarstvu pravde da razmisli o pooštravanju sankcija, ali da se prouče evropske prakse drugih zemlja kako su rešili ovaj problem. U svakoj zemlji je različita praksa, negde je i ta granica spuštena. Očigledno je da je svuda u svetu ovaj problem u porastu – istakao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je dobro to što na području koje pokriva Policijska uprava Čačak, nema ozbiljnijih izvršenih krivičnih dela, odnosno da nema ozbiljnijih organizovanih kriminalih grupa.

Dodaje i da policija ne dozvoljava kreiranje takve atmosfere da bi kriminalne grupe mogle da deluju.

On je rekao i da svako ko je u posedu droge mora da odgovara.

Stefanović je rekao da će sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarati šta policija može da uradi kako bi se povezao video nadzor.

Ovde funkcioniše dobar video nadzor koji ima atomatsku detekciju tablica na vozilima koja prolaze kroz grad. Hoću da vidimo kako taj sistem možemo da proširimo, hoću da vidim kako možemo da spojimo video nadzore u školama sa policijskim stanicama – naveo je on.

Stefanović je pohvalio rad saobraćajne policije, dodajući da je njihovim delovanjem smanjen broj prekršaja, naročito na auto-putu.

Uspeli su da ogromnim naporom i zalaganjem spuste broj saobraćajnih prekršaja i nezgoda i njhov rad je za svaku pohvalu. Ne rade u lakim uslovima, ali trudićemo se da nabavkom novih vozila i opreme olakšamo posao i da delujući na teritoriji Policijske uprave kažu da ćemo ovu godinu završiti sa jako dobrim rezultatom – naveo je Stefanović.

Govoreći o vršnjačkom nasilju u školama, on kaže da najznačajniju ulogu imaju roditelji.

I sam sam roditelj, ne mogu da očekujem da neko dođe iz policije i vaspitava moju decu i ne mogu da očekujem da moja deca budu katastrofa i da je to nečiji drugi problem, a ne moj. Ne bih voleo, ali kada dođe do finalne instance, ne bih voleo da policija vaspitava decu – rekao je Stefanović.

Kada je reč o stanovima za pripadnike policije, Stefanović je rekao da je završeno anketiranje i veći pripadnika Ministarstva zainteresovan.

Sada radimo na planovima da i Čačak bude jedan od gradova gde će se graditi stanovi. Zainteresovani smo da to bude u svakom većem gradu u Srbiji. Projekti dobro idu, na sednici vlade smo razgovarali kako idu prijekti koji su do sada započeti. Očekujem da ćemo početkom napredne godine imati završene prve stanove i nama je važno da policijaca bude iz mesta u kom radi – izjavio je Stefanović.

Stafanović je tokom dana posetio i Policijsku stanicu Gornji Milanovac, a plan je da sutra boravi u Ivanjici i Lučanima.

Izvor: MNA

Prethodni članakParezanović o bojkotu lokalnih izbora: Grupe građana u Čačku će pokazati da li misle svojom ili Đilasovom glavom
Sledeći članakNerandžić: Kada igramo u Čačku svaki protivnik treba da nas se pribojava

8 KOMENTARA

  1. I ptice na grani znaju da saobraćajne policije na auto-putu nema, pa je to razlog prividne statistike da je posebno na auto-putu, na relaciji Preljina-Ljig, smanjen broj prekršaja.
    Naravno, sve pohvale za saobraćajnu policiju, posebno ako izmemo u obzir njihovo brojno stanje i u kakvim uslovima rade.

  2. Dosao u obilazak Slobode i FRA. Koga on zamajava samo od pocetka godine 150 vozile osteceno,velik broj udesa sa stradalim licima,otimanje imovine od strane snsovca itd.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here