“Nedeljnik“: Srbija pregovara o dolasku “Mercedesa“ i “Tojote“

0
390

Srpski zvaničnici pregovaraju s predstavnicima nemačkog “Mercedesa“ i japanske “Tojote“ o otvaranju njihovih auto-fabrika u Srbiji.

Ni Srbija ni “Mercedes“ nisu isti kao pre 15 godina kad je taj automobilski div “otkačio“ Srbiju i izgradio fabriku u Mađarskoj, naveo je “Nedeljnik“, ističući da je ta nemačka kompanija daleko odmakla u elektrifikaciji automobila, a u Srbiji je stasala klasa IT radnika sposobnih da rade u tehnološkim auto-kompanijama.

Pregovori uveliko traju s nekoliko svetskih proizvođača automobila. Najdalje se otišlo u pregovorima s “Mercedesom“ – potvrdio je za “Nedeljnik“ visokopozicionarni funkcioner administracije u Beogradu.

Da se pregovara potvrdio je za “Nedeljnik“ i dobro obavešteni preduzetnik uključen i u nemačku i srpsku poslovnu zajednicu.

Iz ovako šture informacije teško je bilo šta zaključiti. Ne zna se koji je rang (nivo) menadžmenta-pregovarača “Mercedesa“, nepoznato je o kojoj se vrsti fabrike pregovara (automobila, dostavnih vozila, motora, delova ili baterija), a može se spekulisati da li je pojava “Mercedesa“ neka vrsta “šargarepe“ u političkom paketu Nemačke i EU, namenjenom Srbiji – naveo je “Nedeljnik“.

Velika japanska automobilska kompanija poslala je pismo o namerama opštini Inđija u kome traži detaljnije izmene Prostornog plana placa na kome treba da se gradi fabrika automobila vredna milijardu evra, potvrdio je predsednik opštine Vladimir Gak.

Izvor: Beta, Nedeljnik

Prethodni članakVeče za pamćenje uz Zorana Predina (FOTO)
Sledeći članakVečeras humanitarna prodajna izložba “Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here