Nedimović u Čačku: Izvoz poljoprivrednih proizvoda prvi put premašio pet milijardi dolara

0
335

ČAČAK – Godina na izmaku bila je sa aspekta poljoprivrede izuzetno uspešna, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

On je prilikom posete Čačku istakao da je Srbija ove godine prvi put prebacila sumu od pet milijardi izvezenih poljoprivrednih proizvoda.

Pre pet-šest godina bili smo na nivou od 2,5 milijardi izvoza. Pogledajte koju smo granicu pomerili za kratko vreme. Mogu samo da obećam da ćemo 2022. godine ne samo da ponovimo ovaj rezultat, nego ćemo granicu izvoza još da pomerimo. To je naš posao i najmanje što možemo da uradimo za našu državu – rekao je Nedimović za TV Galaksija 32.

Ministar poljoprivrede rekao je da je jedan od ciljeva ministarstva za narednu godinu otvaranje novih tržišta.

Pre svega mislim na tržišta na Dalekom istoku, a ključni prioritet je tržište Indonezije, i ta tema će u narednim nedeljama biti ispred nas. Namera nam je da proširimo nova tržišta na afričkom kontinentu – istakao je Nedimović.

On je najavio da je cilj ministarstva kojim rukovodi da se u narednoj godini približimo kraju izgradnje brane “Svračkovo“.

Kada sam sa ministrom finansija razgovarao oko budžeta za narednu godinu, kada sam pomenuo branu “Svračkovo“ nismo diskutovali ni pet sekundi. To je kapitalni infrastrukturni objekat za mnoge opštine Moravičkog i Zlatiborskog okruga – naglasio je Branislav Nedimović.

Izvor: Morava info, Galaksija 32

Prethodni članakZbog čega je domaće vino duplo skuplje od uvoznog?
Sledeći članakNeću tužiti sina što me je pretukao, ali moraće da odgovara za ono što je uradio supruzi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here