Nema značajnijeg povećanja saobraćajnih gužvi nakon početka rekonstrukcije Ulice župana Stracimira

9
1165

ČAČAK – Prvog radnog dana nakon zatvaranja Ulice župana Stracimira nisu zabeležene značajnije saobraćajne gužve u centralnoj gradskoj zoni, ocenio je direktor JP “Gradac“ Milan Bojović.

On je gostujući u jutarnjem programu TV Nova S rekao da je trend svuda u svetu da se ulice u gradskom jezgru pretvaraju u pešačke zone i da se saobraćaj izmesti iz centra grada.

  • Mislim da će zatvaranje centralne gradske ulice za saobraćaj, pored ostalog, doprineti i manjem zagađenju vazduha. Početni radovi idu brže od planirane dinamike i to je jako dobra stvar. Očekujemo da će radovi trajati onako kao smo i planirali, 100 dana – naveo je Bojović za TV Nova S.

On je najavio i da će izgradnjom Sinđelićeve deo Ulice vojvode Stepe do gradskog bedema biti saobraća biti zona umerenog saobraćaja, gde će samo stanari te ulice imati pristup automobilima, a saobraćaj bi se izmestio u novoizgrađeni krak Sinđelićeve ilice.

  • Njenom izgradnjom trebalo bi da bude realizovana davna želja Čačana da se u centru grada napravi jednosmerni prsten koji će podrazumevati Gospodar Jovanovu, Sinđelićevu, Železničk, Lominu… Taj prvi prsten oko grada, u odnosu na centar, će biti funkcionalan – istakao je Milan Bojović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKadeti Borca u triler završnici do pobede nad Zemunom
Sledeći članakGori poslednji sprat zgrade na Ljubić keju, stanari evakuisani

9 KOMENTARA

  1. Kao taksista mogu da kazem da je ukidanje ulice zup. Stracimira nesto najbolje sto je moglo da se dogodi sto se gradskog saobracaja tice. Ta ulica je samo usporavala saobracaj i niceemu nije sluzila. Uvek guzve uvek sporo uvek nervoza. U strogom centru i ne treba da bude saobracaja.

  2. Lupa ko otvoren prozor na promaji. Zamisli da zatvoriš jednu od glavnih ulica Vojvode Stepe. Pa koje ćeš onda rastetećenje da dobiješ kad jednu probiješ a drugu zatvoriš.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here