Nestručna seča stabala u dvorištu OŠ “Ratko Mitrović“ mogla da ugrozi život prolaznika (VIDEO)

5
1442

ČAČAK – U dvorištu OŠ “Ratko Mitrović“ danas se dogodio incident kada je jedno posečeno stablo palo na trotoar duž ulice koja prolazi pored škole.

U toku je rekonstrukcija ove čačanske škole, a u okviru nje sprovode se radovi i u dvorišnom delu. Posečena su i neka potpuno zdrava stabla, a seča jednog četinarskog drveta mogla je dovesti do ozbiljnih posledica.

Na snimku se vidi kako muškarac motornom testerom seče stablo na rubu dvorišta, tik uz ulicu. Dok se čuje zvuk testere, trotoarom prolazi slučajna prolaznica. Samo desetak sekundi kasnije, drvoseča odlaže svoj alat i počinje da gura stablo. U jednom trenutku gornji deo stabla se prelama, izvođač radova pada, a drvo sa čitavom krošnjom pada na put, povlači strujni kabal i razvaljuje ogradu.

Pogledajte snimak:

Na ovaj način, nečijim evidentno nestručnim postupanjem mogali su biti ugroženi životi potencijalnih prolaznika.

Meštani ovog dela grada žale se i na, kako ističu, potpuno nepotrebnu seču stabala, budući da su “stabla zdrava i od zgrade škole udaljena dvadesetak metara, što znači da korenje ne bi moglo ugroziti temelje škole“

Izvor: Morava info

Prethodni članakČeka se konačna odluka o policijskom času za prvomajske praznike
Sledeći članakU Čačku evidentirana još jedna novozaražena osoba

5 KOMENTARA

  1. Nisu ovi ljudi krivi sto ih je neki “ pametnjakovoc “ anfazovao, oni su nestrucni i idu trbuhom za kruhom, kriv je direktor skole, koji ne zna da ceni vrednost zelenila i tako bezdusno kovitla sekirom i unistava drvece…!
    Ono sto bi neko cenio on uniistava. Mozre mu se, njegova jedina sposobnost je izgleda polititicka podomnost. Bruka!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here