Nezabeleženo: Porodici iz Čačka lopovi ukrali celu kuću u Pranjanima! Da, dobro ste pročitali – ukrali KUĆU

10
15014

ČAČAK, GORNJI MILANOVAC, PRANJANI – Porodici Stojanić iz Čačka ukradena je cela kuća u Pranjanima. Na mestu gde je nekada bio objekat od 140 kvadrata ostalo je par cigli, deo zida i stari šporet.

Ovo je ostalo od kuće porodice Stojanić u Pranjanima

Rada Stojanić, koja decenijama živi u Čačku, otišla je 29. aprila u Pranjane, kako bi obeležila 35 godina od smrti svog svekra. Nakon groblja otišla je do stare porodične kuće, ali tamo nije zatekla ništa.

Majka me pozvala i rekla mi da nema kuće. Pitao sam je kako misli da nema kuće, upitavši je da li se srušila. On mi je rekla da se nije srušila nego da kuće jedniostavno nema i da je ostala samo rupa u kojoj se nalaze njeni ostaci – počinje priču za portal Morava info Danko Stojanić.

Prvog maja i on je otišao u Pranjane.

Sledio sam se od zatečenog prizora. Bukvalno ničega nije bilo. Odneto je sve – cigle, crep, čitavo pokućstvo, kreveti, ormani, klupe, stolice, potporne grede… Ostao je šporet i na delu zida jedan prozor. Plakao sam 20 minuta, bilo mi je mnogo teško kada sam sve to video. To jeste bila stara kuća, ali nisam verovao da je moguće da se ovo dogodi – kaže Stojanić.

Ovako je kuća nekada izgledala

Zajedno sa komšijom iz sela odlazi u policijsku ispostavu u Pranjane, koja zbog praznika nije radila, a onda i u Policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu, kojem Pranjani teritorijalno pripadaju.

Primio nas krimi tehničar kojem sam, kada me je pitao zbog čega smo došli, rekao da mi je ukradena kuća. Čudno me je pogledao i rekao mi: “Misliš, opljačkana ti je kuća“. Rekao sam mu da nije opljačkana nego ukradena, na šta je on počeo da se smeje. Očito mi nije verovao. Nakon toga došao je i inspektor i svi zajedno smo otišli na lice mesta kako bi se obavio uviđaj. Kada se uverio u ono što sam mu ispričao, krimi tehničar mi se izvinio, rekavši mi da se sa ovakvim slučajem nije susreo u tridesetogodišjoj karijeri. Naveo je da postoje lopovi koji ordiniraju po selima, ali da kradu rakiju, sušeno meso, kućne aparate… Bilo mu je nepojmljivo da je neko mogao da odnese čitavu kuću – priča Danko.

On objašnjava da kuća jeste bila trošna i da u nju nije često dolazio, ali je bila velika i mogla se preurediti. Osnova joj je bila 12 puta 12 metara, sa podrumom i sušarom na spratu.

Nema predstavu kada je krađa mogla da se dogodi i ističe da su poslednji put majka i on u selo dolazili pre izbijanja korona epidemije.

Od marta 2020. nismo išli ni majka ni ja u selo. Komšije kažu da ništa nisu videli, što je prosto neverovatno. Jedna komšinica vikendašica je izjavila policiji da je videla dva traktora kako odnose stvari, ali ništa nije prijavila jer je mislila da smo mi prodali kuću. Policija je utvrdila da postoje tragovi traktora sa donje strane kuće i da su očigledno probili voćnjak i tuda prošli, nisu vozili glavnim seoskim putem. Ja sam uradio šta sam mogao, prijavio sam policiji i čekam da mi se jave. Mislim da je nemoguće da se ovako nešto ne otkrije – ističe Stojanić.

On nema sumnju da su lopovi bili dobro organizovani.

Potrebna je ozbiljna logistika da bi se sav taj materijal odneo. To ne može da se uradi za jedan dan – zaključuje.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Smak“ ipak ne dolazi u Čačak u junu, određen novi datum koncerta na Gradskom trgu
Sledeći članakOglas za posao: Kompaniji “Tetra Pak“ potreban QA inženjer

10 KOMENTARA

  • To su pune cigle kvalitetnije od danasnjih i zajedno sa crepom ceramidom kao i veznim gredama, slamenjacama irogovima dobro se prodaju etno selima.
   Prosto se covek pita Hoce li ikad iko tim seljackim banditima stati na put jer ocigledno smatraju da je sve u selu njihovo, i ono sto nije, a u gradu su se dokazali da dobro lobiraju u svim oblastima.
   Dakle moraju se okupiti ljudi,bezkompromisni momci, angazovati detektivi, locirati zlikovci, gepekovati i kao zavrsni cin brzopotezno potapanje glave u najblizoj reci. Pa posle toga neka opet pokusaju da stvaraju ekipe za divljacke pljacke.
   Nema druge.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here