NIN: Izbori u SD Partizan obračun unutar naprednjaka, Čačanin jedan od glavnih aktera

6
736
Burno u JSD Partizan: Ostoja Mijailović i Milorad Vučelić; foto: Starsport

Novi izbori u Sportskom društvu Partizan bili su obračun sportskog krila vladajućeg SNS-a koje čine biznismeni i funkcioneri sumnjivih biografija, piše nedeljnik NIN u novom broju.

Bitka se, navodi se u tekstu nedeljnika NIN, vodila između grupacija koje su se pozivale na „vrh vlasti“, oko Ostoje Mijailovića, novoizabranog predsednika i dosadašnjeg Milorada Vučelića.

Učešće je uzeo i Milorad Pušica koji je spomenuo neizostavnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića.

Pre skupštine kod mene su došli Mijailović i Novak Nedić i ja sam im rekao da nemam nikakvu obavezu prema njima, već isključivo prema Partizanu – naveo je Pušica.

Tako je Pušica pominjanjem Nedića demantovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Nedić samo u prošlosti bio vezan za Partizan.

Upitan 6. marta 2021. za navode o povezanosti Nedića sa grupom Veljka Belivuka, predsednik Vučić je odgovorio:

Novak Nedić godinama nije ni na stadionu, ni na bilo kojoj tribini. Da li je u početku želeo da bude neko u Partizanu, nema nikakve sumnje – piše NIN.

Kako se navodi, Vučić je, dakle, govorio da je Nedić uticao na Partizan u prošlom vremenu, što je suprotno tvrdnjama Pušice da sekretar Vlade to radi i danas. Očekivano, i Vučelić je u sve umešao Vučića.

Jutros mi je predsednik Vučić rekao da on ne stoji iza svega ovoga i da ne želi da se meša. Sve što se dešavalo je nelegalno, nelegitimno i protivno statutu. Postojali su ogromni pritisci, a suprotna strana se pozivala i na vrh vlasti – kazao je Vučelić.

Dodaje se da je „interesantan bio i govor predsednika kluba, dizača tegova Raše Vučelića, koji je rekao da je postojao ogroman pritisak“, čak „i od vrha Vlade Srbije“, a da je povod za „puč“ privatizacija i poslovni prostori u vlasništvu Partizana i zauzimanje imovine.

Ovde se brani JSD Partizan od poluga vlasti i kriminala – rekao je Rašo Vučelić, a prenosi NIN.

Posle navoda samih aktera izgleda da su nad sportskim interesima prevagnuli neki drugi. Partizan već godinama ropće u dugovima i ne osvaja trofeje u vaterpolu, fudbalu i košarci za koju je bio kao predsednik košarkaškog kluba zadužen Mijailović. Vođama navijača – Belivukovoj grupi, koja je preko svojih predstavnika bila uključena u klub, sudi se za najteže zločine. Biografije aktera suprotstavljenih grupa ne ulivaju poverenje da će se nešto promeniti, bez obzira na to koja će na kraju da prevagne, piše nedeljnik.

Za sada, kako navode, novoizabrani predsednik Partizana Ostoja Mijailović, funkcioner SNS-a, bio je umešan preko svoje firme Britiš motors u moguće koruptivne poslove sa MUP-om i preduzećem GIM.

NIN je ta dokumenta objavio krajem 2020. MUP, dok je na njegovom čelu bio Nebojša Stefanović, prodavao je oružje iz policije privatnoj firmi GIM, koju je tada zastupao u međuvremenu preminuli otac aktuelnog ministra odbrane Branko Stefanović. U ugovoru od 27. jula 2015. navodi se da je MUP prodao GIM-u oružje za 1,6 miliona američkih dolara. GIM je preuzeo obavezu da će oružje platiti najkasnije u roku od šest meseci, ali to se nije desilo. Tri godine nakon isteka roka sklapaju se dva nova „strogo poverljiva“ ugovora od 28. decembra 2018. Umesto da dug namiri novcem, GIM je predložio, a MUP prihvatio da se problem reši kompenzacijom – isporukom motornih vozila. Tako Mijailovićev “Britiš motors“ policiji isporučuje 49 džipova “lendrover“ – piše NIN.

Izvor: NIN, N1

Prethodni članakLegende čačanske košarke: Milan Peca Petronijević, član Želove idealne petorke (FOTO)
Sledeći članakKoncept ovogodišnjeg Memorijala Nadežde Petrović predstavljen u Beogradu

6 KOMENTARA

  • Lopovi zavladali Srbijom.
   Poreklo niko nece nikad ispitati,vrana ,vrani,oci ne vadi.
   Sramota isplivali neskolovani,losi ljudi,paraziti,tajkuni i posle se pitamo zasto mam deca odose u svet.

  • Posle pada SNS zna se gde ide a možda i pre…
   Pogledaj Kole kako to kulturno radi. Ostao u Čačku, ne zaleće se na sve živo, diška i uživa. Kad ovi odu sa vlasti on će da „dadne“ koliko treba nekom novom i niko ga neće dirati. A ti Ostoja da si pametan, ostavi se tih stvari, vidiš da i u tom sportu vladaju kriminalci navijači i ko zna šta još, jel treba da te ucmekaju i šta si onda dobio? Da si pametan, para si namlatio, kao Radoman Božović samo te nema, vratiš se kući i ne talasaš, uživaš, putuješ…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here