Nova Srbija: Čačanski budžet predizborni i potrošački, nema mesta hvalospevima

6
561

ČAČAK – Budžet grada Čačka nikada nije bio veći, ali je on predizborni i potrošački, ocenila je odbornica Nove Srbije Zorica Knežević.

Ona je za govornicom lokalnog parlamenta rekla da nema mesta hvalospevima kada je u pitanju novi budžet, podsećajući da deficit u kasi iznosi 330 miliona dinara. Knežević je naglasila da nije sigurna da će sve što je zacrtano budžetom biti i ostvareno.

Za akumulaciju “Svračkovo“ predviđeno je da se opredeli 30 miliona, pa se pitam kolike su naše obaveze prema toj investiciji koje je preuzelo republičko preduzeće. Za zamenu i priširenje rasvete iz kredita će se uzeti 120 miliona dinara. Da li je ova investicija neophodna, koliko će se zaista uštedeti električne energije na ovaj način ili je to samo nastavak posla kada je do decembra 2019. godine 24 lokalne samouprave u Srbiji zamenilo LED rasvetu, a taj posao su radile određene firme bliske vlasti – upitala je Zorica Knežević.

Ona je istakla da je za isplatu naknade za angažovanje po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima opredeljeno 16,7 miliona dinara.

Treba pomenuti javni gradski i prigradski prevoz, za šta je grad izdvojio 115,2 miliona dinara, a nema kontrole da li su zaista potrebna ovolika sredstva i kako se ona troše – navela je odbornica Nove Srbije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUsvojen budžet Čačka za 2022. godinu u iznosu od 54 miliona evra
Sledeći članakU novom budžetu Lučana više novca za poljoprivredu i objekte javne namene, 100.000 za svaku novorođenu bebu

6 KOMENTARA

  1. Botovi, nemate pojma sta je Nova Srbija uradila za ovaj grad. Pri pomenu da si iz Cacka svi pominju Velja, niko ne zna za Miluna. Dok je Veljo stvarao u ovom gradu, vi ste, botovi, kak….u pelene. Sad kak… za narodne pare. A mi samo tonemo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here