Nova Srbija: Potpisivanjem “Malog Šengena“ Vučić pravi veliku Albaniju

0
393

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je potpisivanje „Malog Šengena“ sa Albanijom i Severnom Makedonijom velika prevara Aleksandra Vučića prema srpskom narodu.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Taj “Mali Šengen“, koji je Vučić potpisao u Ohridu sa Albancima i Makedoncima, je velika prevara koja je uvod u priznavanje nezavinosti Kosova. On je bez ičijeg opdobrenja to potpisao. Gura Srbiju u živo blato, a onda za to traži podršku od Makrona. Šta danas mogu da očekuju građani Srbije? Da uđemo u savez u kome ćemo biti potpuno obespravljeni, gde će Albanci da kupuju po Srbiji i naseljavaju se, pa ćemo jednog dana da branimo Kragujevac, Čačak, Užice… Vučić tim sporazumom uvodi Srbiju u tiho priznanje Kosova i to mora svima da bude jasno. Vučić pravi veliku Albaniju, a na to svi ćute – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je nedopustivo to što radio ova vlast i da svaki novi dan s Vučećem na čelu Srbije znači nenadoknadivi gubitak za državu.

Pitam se ko je taj Vučić i za čije interese on radi? Mi smo imali Tita koji nam je na mala vrata uveo Albance na Kosovo. Je l to Vučić glumi novog Tita? On sigurno ne radi za interese Srbije. On radi za interese Albanca. Zato, kupi se i odlazi iz Srbije. Nećeš ti da je rasturaš više. Idi u tvoje Bugojno ili na drugu tebi poznatu adresu, pa tamo radi šta hoćeš. Srbiju ti ne damo. Nećeš ovde da nam dovodiš Albance da nam njihova mafija kupuje zemlju. Nećemo ti to dozvoliti – poručio je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je istakao da Vučić „sve radi da sačuva svoje mafijaško okruženje i vlast, porodične i kumovske poslove“.

Podelio je sve, a Srbija siromašna da siromašnija ne može biti, dok on pravi veliku Albaniju. Poskupela struja, komunalije, narod ne može da preživi, 40 odsto naroda greje samo jednu sobu, nemaju od čega ogrev da plate i struju. Poskupljenje struje povlači sva druga poskupljenja. Narod sve siromašniji, a njegova klika oko njega sve bogatija. Za prioritet su odredili put prema Prištini. Oni prave centar u Albaniji . Pa to niko normalan ne radi. Vučiću, idi leči se – kazao je Ilić.

On se osvrnuo i na lik i delo ministarke Zorane Mihajlović i kazao da „ona priča same gluposti iz neznanja i nestručnosti“.

Ona priča o glini i blatu. Pa ko joj je bio izvođač radova? Ako je to tako što ne uhapsi direktore „Puteva Srbije“ i „Koridora“? Oni su bili izvođači radova, a jedan je i dalje direktor. Nego, ona ništa ne zna. Ona o građevini pojma nema. Zato i nema radnika putara, armirača, zidara, svi pobegoše po belom svetu od nje neznalice. Ona lupa gluposti, potcenila je struku. Proglasila se za sveznjajuću, a jedino što zna je da sebe okreči, omalteri šminikom. Za tebe je gospođo pitanje na koje treba da daš odgovor – zašto radiš poslove bez tendera i zašto je na putevima ukradeno 720 miliona vera i gde su te pare – upitao je Ilić.

On je istakao da Srbija nema vremena za bojokt izbora i da opozicija mora da stane na crtu Vučiču i da ga potuče na sledećim izborima, jer „svaki novi dan s njim je izgubljen dan za Srbiju“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvorena izložba “MUTOPIA 3“, nemačke umetnice Klaudije Čejsling
Sledeći članakMaloletnik iz Ivanjice prebačen u čačansku bolnicu, u rukama mu eksplodirao šedit

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here