Otvorena izložba “MUTOPIA 3“, nemačke umetnice Klaudije Čejsling

1
160

ČAČAK – Samostalna izložba nemačke umetnice Klaudije Čejsling otvorena je u subotu 9. novembra u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ Čačak. Izložba pod nazivom „MUTOPIA 3“ bavi se nevidljivim kontaminacijama izazvanim različitim radioaktivnim izvorima: od pritajenog nuklearnog rata u aktuelnim konfliktnim zonama, do međusobne povezanosti između rudarstva, nuklearnih reaktora i municije sa osiromašenim uranijumom.

Predloženi muralski premaz prostire se preko delova poda i zidova i prikazuje se na krajnjim delovima krajolika sa preokrenutim i iskrivljenim perspektivama. Slike prostora sastoje se od odvojenih pejzaža, mutiranih biljaka čija je deformacija prouzrokovana gama zračenjem i maštovitim, nevidljivim i neizbežnim uticajem zračenja.

Dobijena slika je amorfni apstraktni sistem kompleksnih fragmenata koja podseća na refleksiju svetlosti. Umetnik ima za cilj stvaranje atmosfere otuđenja tražeći novu perspektivu u slikarstvu, koja obuhvata multidimenzionalne i nestabilne realnosti koje danas postoje – takozvanu mutiranu perspektivu. Nova perspektiva u slikarstvu želi pokazati osećaj izobličenja, infiltracije i pojma raskola.

Izložbu „MUTOPIA 3“ otvorio je slikar Milovan Destil Marković, kustos izložbe je Daniel Mikić, a postavku je moguće pogledati u Galeriji do 1. decembra.

Radno vreme Galerije je: utorak – petak 10.00 – 20.00, subota i nedelja: 10.00 – 14.00 sati.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Milanovcu počela vojna komandno-štabna vežba “Sajber Tesla“
Sledeći članakNova Srbija: Potpisivanjem “Malog Šengena“ Vučić pravi veliku Albaniju

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here