Nova Srbija: Završićemo započetu rekonstrukciju niskonaponske mreže i rešiti problem vodosnabdevanja

1
404

ČAČAK – Izborna lista pod rednim brojem 3 za lokalne izbore u Čačku, Velimir Ilić – Nova Srbija – Narodni blok, nastavila je predizbornu kampanju posetom mesnim zajednicama Bresnica i Bečanj.

Pred pravoslavnim hramom Svetog Marka u Bresnici, prisutnima su se obratili predsednik Mesnog odbora Nove Srbije u ovom mestu, gospodin Milan Milovanović i odbornički kandidat stranke iz Bresnice i dugogodišnji direktor JKP “Moravac“ iz Mrčajevaca, Goran Vidojević – Toćin.

Milovanović je podsetio na realizaciju mnogobrojnih infrastrukturnih i ostalih projekata u Bresnici u periodu vlasti Nove Srbije, među kojima je posebno izdvojio: izgradnju putne mreže u dužini od 18 km kroz selo, renoviranje Doma kulture, prostorija ambulante i pošte u Bresnici, kao i starih i novih školskih objekata. Takođe, u tom periodu su nameni privedene prostorije Fudbalskog kluba “Rudar“, zajedno sa tribinama na stadionu, rekonstruisana je niskonaponska mreža, izgrađena kanalizacija i u centar sela dovedena kvalitetna pijaća voda.

Vidojević se osvrnuo na neispunjena obećanja gradske naprednjačke vlasti, kao i na nasušnu potrebu za realizacijom određenih projekata za čije će se izvođenje u novom skupštinskom sazivu zalagati odbornici Nove Srbije. Najurgentnije je svakako nadonji deo Mrčajevaca, za šta su odavno probijeni svi rokovi koje je dala aktuelna vlast. Pored toga, neophodno je rekonstruisati i asfaltirati lokalne, nekategorisane i atarske puteve, povezati Bresnicu, Bečanj i Katrgu i ponovo ustanoviti budžetsku poziciju za niskonaponsku mrežu, tim pre što u ovom delu opštine dolazi do svakodnevnih prekida u napajanju električnom energijom. Vidojević se ovom prilikom posebno osvrnuo na potrebu što skorijeg nastavka izgradnje školske sale i đačke kuhinje pri Osnovnoj školi “Đeneral Marko Katanić“ u Bresnici, gde su radovi, ako je verovati građevinskoj tabli svojevremeno postavljenoj, trebalo da se privedu kraju još u oktobru 2019.godine. Nova Srbija će se zalagati i za parterno uređenje bresničke crkve, kao i izgradnju parking mesta u visini porte.

U nastavku dana, politički program Nove Srbije je predstavio predsednik Odborničke grupe stranke u Skupštini Grada Čačka i šef Izbornog štaba, gospodin Miloš Marić, koji je istovremeno i odbornički kandidat Nove Srbije u Mesnoj zajednici Bečanj. Marić je podsetio da je u vreme vlasti Nove Srbije otvoreno izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Tatomir Anđelić“ iz Mrčajevaca u Bečnju, rekonstruisan najveći deo niskonaponske mreže, postavljena ulična rasveta i pošljunčani svi atarski putevi u selu. Kao najznačajniju investiciju u Bečnju, u to vreme, Marić je izdvojio potpunu rekonstrukciju Doma kulture koji se nalazio u fazi raspadanja. U prethodnom periodu, jedina “investicija“ Grada Čačka u ovom mestu je bilo postavljanje table ispred Doma penzionera, uz otvaranje bifea, a tom prilikom je gradonačelnik lično otkrio tablu, prethodno prekrivenu kafanskim stolnjakom, okvirne vrednosti 250 dinara.

Nakon sledećih izbora, Nova Srbija se obavezuje da će završiti započetu rekonstrukciju niskonaponske mreže, uraditi ponovno pošljunčavanje atarskih puteva, pošto su oni ponovo u katastrofalnom stanju posle vlasti SNS-a, i pokušati da u delo sprovede ideju o pretvaranju izdvojenog odeljenja škole u “Marinkovićima“ u školu prirode.

Informativna služba Nove Srbije

POLITIČKI MARKETING

Prethodni članakUdovičić u Čačku: Prostor Sportskog centra “Mladost“ jedan od najlepših u Srbiji
Sledeći članakFaktor plus: Šest lista prelazi cenzus, izlaznost ispod 50 odsto

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here