Udovičić u Čačku: Prostor Sportskog centra “Mladost“ jedan od najlepših u Srbiji

9
1396

ČAČAK – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, izjavio je danas da je najveći deo aktivnosti u saradnji sa gradom Čačkom realizovan, dodajući da je prostor Sportskog centra “Mladost“ jedan od najlepših u Srbiji, a možda i van granica zemlje.

Foto: MNA

Udovičić je tokom Osnovne škole “Vuk Karadžić”, sportskih terena i gradske plaže u Čačku izneo podatak da tokom leta sportski centar poseti oko 6.000 osoba, dodajući da zbog toga ovaj prostor mora da bude uređen i da ispunjava sve svetske standarde.

Kada prođete ovim terenima i kada vidite kako oni izgledaju danas, a kako je sve to izgledalo pre par godina, onda vam je jasno da rezultat na semaforu koji smo najavljivali danas je u našu korist – istakao je Udovičić.

On se zahvalio loklanoj samoupravi koja je duplirala budžet za razvoj omladine i sporta, dodajući da je to jedan od pokazatelja koliko Grad brine o mladina.

Imate karate klub koji je osnovan pre pola veka sa vrhunskim sportistima, velika zahvlanost predsedniku Slavoljubu Piperu, tu je i Joksić jedan od glavnih konkurenata da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama. Ovde sam da razgovaram i sa živim legendama Čačka poput Radmila Mišovića, ali i da se upoznam sa funkcionisanjem ostalih klubova – rekao je Udovičić.

Posebno je izdvojio šampione u školskom sportu, mlade čačanske košarkaše, koji će na prvenstvi u Hrvatsku, zbog korona virusa, otputovati najverovatnije tek na jesen.

Očukujemo da će predstavljati ne Čačak već Srbiju kao najbolji košarkaši u svojoj disciplini, kao neko ko očekujemo da će doći sa Svetskog prvenstva pa i sa zlatnom medaljom. Očekujemo da će se to prvenstvo održati u oktobru i da će Čačak moći da slavi još jednu svetsku medalju, ali u školskom sportu – izjavio je Udovičić novinarima.

Prema njegovim rečima, u proteklom periodu dosta se radilo na povećanju broja dece kod školskog sporta.

Možemo da se pohvalimo, ne da smo duplirali taj broj već da smo premašili svoja očekivanja, sa 75.000 dece koliko je bilo u sistemu školskog sporta pre pet godina, danas je više od 170.000 dece i na taj način želimo da promovišemo i razvijamo školski sport da omogućimo bolje uslove za sve naše školarce – naglasio je Udovičić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, podseća da su u toku završni radovi na izgradnji fiskulturnih sala u osnovnim školama u Bresnici i Donjoj Trepči, kao i da će isti projekat biti realizovan u školi u Trnavi.

Želimo da rekonstruišemo i izgradimo gradsko halu koja će nadam se brzo preći u vlasništvo Grada. Planiramo izgradnju zatvorenog bazena koji Čačak i Čačani zaslužuju – rekao je Todorović, dodajući da postoje potrebe i za razvoj sporta na seoskom poručju.

Prema njegovim rečima, u dogledno vreme sledi i druga faza gradnje gradskog stadiona.

Očekuje nas veštački teren, mini pič teren smo odradili, u neko dogledno vreme će se raditi i zapadna tribina stadiona. I dalje očekujem podršku Vlade Srbije i nadam se da će školarci, omladina i profesionalni sportisti imati mnogo bolje sadržaje – naglasio je Todorović.

Todorović je rekao i da bi za godinu dana trebalo da bude izgrađena sala za borilačke sportove.

Izvor: MNA

Prethodni članakDa li je gradonačelnik zaboravio na obećanja koje je dao građanima Velike kolonije?
Sledeći članakNova Srbija: Završićemo započetu rekonstrukciju niskonaponske mreže i rešiti problem vodosnabdevanja

9 KOMENTARA

  1. Iskreno, uradjeno je dosta i SC centar Mladost izgleda prelepo ali Cacak jos uvek nema zatvoreni bazen, nema ni jedan sportski objekat u gradu u kome moze da se odigra neka medjunarodna utakmica u bilo kom sportu. Ni fudbal, ni kosarka, ni odbojka, ni rukomet, ni vaterpolo, ni stoni tenis, ni jedan jedini sport, da li je to sramota za grad velicine Cacka koji posle Nisa i Kragujevca ima najvise stanovnika u uzoj Srbiji. Hvale nas da smo sportski grad i da imamo vrhunske sportiste pa zasto ovaj picopevac od ministra ne izdvoji pare za te vrhunske sportiste i ne napravi im neki sportski objekat. Gradski stadion stoji 10 god. nedovrsen, sto ministarstvo ne da pare da se izgradi zapadna tribina stadiona. Borceva hala nekada hram kosarke sada obicna rupa srusice se samo od sebe., 60 god. nije ulozeno nista u nju sem onih idiotskih cevi. Tamo ste trebali da odvedete ministra, atlesku stazu i gradsku plazu i onako je uradio grad Cacak od svojih para a ne rebublika tako da ne znam zasto je ovaj dolazio.

    • Koliko još treba para uložiti u stadion da bi se završio? Imali su oni dovoljno para da se stadion završi ali one su na volšeban način nestale. Zašto vlast nije dozvolila da se osnuje anketi odbor kada već tužilaštvo ne reaguje u vezi gradnje stadiona. Čija je firma bila angažovana u izgradnji stadiona? Ko su bili rukovodioci Borca i grada u tom periodu?

  2. Samo zlonameran ne vidi koliko se izgradilo i uredilo u kompleksu Sportskog centra! Sada je to ubedljivo najlepši deo grada, na kome nam zavide i ljudi iz drugih gradova.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here