Novak Đoković kupio dansku kompaniju koja razvija terapiju protiv kovida

1
313

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je kupio 80 odsto danske kompanije QuantBioRes koja razvija terapiju protiv kovida-19, potvrdio je generalni direktor kompanije za agenciju Rojters.

Direktor firme Ivan Lončarević rekao je da je investicija ostvarena u junu 2020. godine, ali je odbio da kaže kolika je bila njena vrednost, piše Rojters.

QuantBioRes zapošljava 11 istraživača u Danskoj, Australiji i Sloveniji, kaže Lončarević, koji naglašava da se razvija terapija, a ne vakcina.

Kompanija razvija peptid, koji sprečava da koronavirus zarazi ljudske ćelije, i očekuje da će započeti klinička testiranja u Velikoj Britaniji ovog leta – rekao je Lonačarević.

Đokovićev portparol nije odmah odgovorio na molbu za komentar, javlja Rojters.

Na zvaničnom sajtu danskog APR-a navodi se da su Novak i Jelena Đoković vlasnici ukupno 80 odsto kompanije. Novakovo vlasništvo iznosi 40.8, a Jelenino 39.2 odsto. Kao direktor firme upisan je Lončarević, dok je Novak jedan od trojice članova Izvršnog odbora.

Najbolji teniser sveta izazvao je globalnu debatu o pravima ljudi koji odluče da se ne vakcinišu nakon što je 16. januara deportovan iz Australije, gde je trebalo da se takmiči na turnirnu Australian Open.

Njemu je australijski savezni sud odbio žalbu na ukidanje vize iz razloga javnog zdravlja, zbog toga što je nevakcinisan.

Izvor: Rojters

Prethodni članakPredstava “Crvena“ uskoro u Domu kulture
Sledeći članakDoneta odluka kako će se od ponedeljka odvijati nastava

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here