Nove pobede biciklista Borca na Kupu Srbije

0
149

ČAČAK – Na Kupu Srbije u drumskom biciklizmu koji je održan u Čelarevu, prva mesta osvojili su senior Borca Ognjen Ilić, masters Slaviša Vesković, seniorska i juniorska ekipa, dok su druga mesta osvojili seniorka Irina Stevanović, mlađi poletarac Đorđe Stanisavljevič, a treća mesta junior Boško Veličić i mlađi poletarac David Dragović.

Kup Srbije u drumskom biciklizmu u disciplini pojedinačni hronometar održan je u Čelarevu u subotu 27. maja. Seniori su vozili stazu dužine 36km, a pobedu je ostvario Ognjen Ilić ispred Dušana Rajovića, PRO TEAM BAHREIN i Luke Turkulova, CONTINENTAL TEAM KRANJ. Ovo je lep uspeh Ilića jer je on zajedno sa ostalim članovima reprezentacije Srbije dan pre ove trke završio međunarodnu trku oko Albanije i direktno došao na start. Lep rezultat, osmo mesto, ostvario je i Dejan Cogoljević koji je nastupio na običnom biciklu bez specijalnih aerodinamičnih dodatak za disciplinu hronometar, a i on je došao direktno sa trke oko Albanije. Ekipno prvo mesto ostvario je Borac.

Seniorke su vozile stazu dužine od 18km. Ponovo je prijatno iznenadila Irina Stevanović kojoj je ovo druga trka u karijeri, osvojivši drugo mesto.

Juniori su vozili stazu dužine 18km, Boško Veličić osvojio je treće mesto. Očekivala se pobeda od njega, ali s obzirom da nije imao adekvatan bicikl, rezultat je zadovoljvajući. Vukašin Jovančević osvojio je četvrto, a Filip Ćeriman sedmo mesto. Ekipno Borac je ubedljivo bio prvi.

Kadeti su vozili stazu dužine 10km. Stefan Vučićević osvojio je četvrto mesto sa malim zaostatkom za nosiocima medalja, uz poboljšan rad od njega se može očekivati medalja na predstojećem Prvenstvu Srbije.

Mlađi poletarci vozili su stazu dužine od 2km. Đorđe Stanisavljević osvojio je drugo mesto, a David Dragović treće mesto.

Masters Slaviša Vesković u kategoriji preko 50 godina osvojio je prvo mesto.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakJunski vodič kroz Prestonicu kulture, ovo su najzanimljiviji događaji
Sledeći članakPeti protest “Srbija protiv nasilja“ pomeren za subotu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here