Peti protest “Srbija protiv nasilja“ pomeren za subotu

1
558

Peti protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu umesto u petak, objavili su predstavnici opozicije.

Foto: Srđan Ilić

Pozivamo sve građane Srbije da u subotu, 3. juna, ovde ispred Skupštine dođu, na isto mesto, u isto vreme – 18. časova – rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić novinarima u Skupštini Srbije.

On je najavio da će učesnici protesta posle obraćanja ispred Skupštine Srbije otići do Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu i da će tamo napraviti prsten.

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva. Protest će trajati do 21 čas.

Protest će biti organizovan 3. juna, tačno mesec dana od tagedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“, a na njemu će se okupljeni setiti žrtava i dece, ali i svih drugih žrtava u masakru u Mladenovcu.

Biće instalirana velika bina ispred Skupštine, a obratiće se žrtve režima ali i javne ličnposti koje će izaziti žaljenje zbog tragedije. Jedna od njih biće i glumica Svetlana Bojković.

Prethodno su stranke i organizacije desne orijentacije zakazale protest za petak u 17 sati, pa se pretpostavlja da je to razlog odlaganja protesta “srbija protiv nasilja“.

Izvor: N1

Prethodni članakNove pobede biciklista Borca na Kupu Srbije
Sledeći članakUmetnička galerija “Nadežda Petrović“ obeležila 62 godine postojanja

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here