Novi film iz regionalne produkcije na repertoaru Kulturnog centra

0
436

ČAČAK – U velikoj sali Kulturnog centra danas i sutra (12. i 13. februar) biće prikazana dva filma iz najnovije regionalne i svetske produkcije.

ŽIVI I ZDRAVI (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, 2023, 100 min, komedija, drama)

Dva dana pre svadbe, Dragana odlučuje da ipak ne želi da se uda. Međutim, sve je spremno: rodbina je pozvana, pokloni kupljeni, muzika plaćena, a pršuti isfetani. Za Lesa, strogu i surovu glavu mladoženjine porodice, nema govora o otkazivanju. Svadba mora da se desi, on svoj obraz pred narodom neće tek tako izgubiti. Zanesen romantičnom idejom o braku i ljubavi, mladoženja Momo se nada da će mlada zaista ostati. Tako kreće najveća farsa ikad priređena na poluostrvu, začinjena velikom količinom dinamita, kako tradicija i običaji nalažu.

Uloge: Tihana Lazović, Goran Slavić, Momčilo Pićurić, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić Šiškov, Dragana Dabović, Nikola Ristanovski, Mirjana Joković, Dejan Đonović; Režija: Ivan Marinović.

Velika sala u 20:00.

RUŽICA I KAMENA TROLICA (Roselil Og Stentrolden, Danska, 2024, 75 min, animirani) SINHRONIZOVAN

Ružica je cvetna vila koja je oduvek živela sama u svom grmu. Više od svega sanja da ima prijatelja, ali je previše uplašena da bi napustila svoj grm. Porodica miševa koja živi ispod grma veruje da ima rešenje. Gospodin i gospođa Miš predlažu da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Ružica nije voljna da se uda za miša, pa je ovog venčanja spašava leptir Svila. Njih dvoje brzo postaju prijatelji, a kada Svilu otme kameni trol, Ružica odvažno kreće da spase prijatelja!

Uloge: Kristina Trajković, Dunja Micić, Ognjen Jovanović, Dragan Vujić Vujke, Elizabeta Đorevska, Branislav Platiša, Vesna Šašić Paštrović i drugi.

Velika sala u 17:00

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac pao u poslednjim sekundama u Podgorici, herojska igra sa sedmoricom košarkaša
Sledeći članakOglas za posao: Firmi “Alkon Pršić“ potrebni radnici u proizvodnji

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here