Novi film Srđana Dragojevića u Domu kulture

6
538

ČAČAK – U velikoj sali Doma kulture u ponedeljak i utorak (22. i 23. novembar) biće prokazan novi domaći film “Nebesa“, u režiji Srđana Dragojevića.

Ova filmska alegorija sa elementima crne komedije inspirisana je trima pričama francuskog pisca Marsela Emea. Priče o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu, smeštene su u 1993, 2001. i 2026 godinu. Film postavlja neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka: Verujemo li u Hrista, ili se klanjamo Zlatnom teletu, idolu koji opredmećuje novac, konzumerizam i pohlepu? Kako da razlikujemo Božji dar od đavolovog iskušenja? Kada je milost od Boga, zapravo kletva? Ovo je film koji postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja.

Uloge: Goran Navojec, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Danijela Mihajlović, Natasa Marković

Projekcije su u 20 sati.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac ostvario važnu pobedu u Novom Mestu
Sledeći članakVulin: Pijanim i drogiranim budalama koje izazovu saobraćajnu nesreću suditi za pokušaj ubistva

6 KOMENTARA

    • @Ivana Savic jedan ti se glupan vec upecao. Sad ce neko tebi glupom da prica o kulturi. To sto ne razumes nisi ti kriv. Pusti pink i uzivaj. Ivana sve ste u pravu. Pozdrav

    • Zasto ne udjes na sajt bioskopa Sutjeska ili ih pozoves telefonom pa tako saznas. Bioskop Sutjeska je privatna firma koja funkcionise samostalno, nezavisno od drugih.

      • U pravu si. Elementarno poznavanje kulture i desavanje istih u nasem gradu je nazalost, na nivou amebe. I obicno najveci diletanti postavljaju pitanja i komentarisu kulturna desavanja. Ponekad imam transver blama zbog takvih

      • Koji je sajt bioskopa, pomozite čoveku? Vi se zalažete za to da stariji ljudi ne bi trebalo da idu u bioskop pošto ne koriste internet? Inače i Dom kulture je državna firma i trebalo bi da posluje nezavisno od drugih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here