Vulin: Pijanim i drogiranim budalama koje izazovu saobraćajnu nesreću suditi za pokušaj ubistva

1
327
Foto: Ilustracija (Arhivski snimak)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na obeležavanju Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda na beogradskom Trgu republike rekao da se zalaže za oštrije kaznene mere.

Naveo je da se zalaže za to da se pijanim i drogiranim vozačima koji izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.

Kaznena politika mora značajno da se pooštri, možda neće spasiti svaki život u saobraćaju, ali će dati bar koliko-toliko satisfakciju porodicama onih koje su ubili. Smatram da svakoj pijanoj, svakoj drogiranoj budali, baš kao svakom đubretu koje proda drogu maloletniku treba da bude suđeno za pokušaj ubistva – rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić podsetio je da je devedesetih godina u Srbiji u saobraćajnim nezgodama stradalo godišnje oko 2.000 ljudi, a sada strada manje od 500.

Prošle godine je poginulo 492 ljudi. To je bila godina korone i manje smo se kretali, manje smo vozili, međutim taj trend opadanja se nastavlja. Ove godine je poginulo 430 osoba, 11 je manje stradalih ako uporedimo sa istim periodom prošle godine – rekao je Pešić.

Saša Stanković, otac dečaka koji je nastradao prošle godine na pešačkom prelazu na Petlovom brdu, rekao je da čovek koji ga je udario nije čak ni izašao da mu ukaže pomoć.

Kao što je ministar Vulin rekao, svi koji su popili ili su bahati treba da odgovaraju za svoja dela u saobraćaju. Da ne sedaju za volan, najbolje je da sednu u taksi. Ljudski život ne može da se plati – kazao je Stanković.

Izvor: Beta

Prethodni članakNovi film Srđana Dragojevića u Domu kulture
Sledeći članakMarinović: Protiv Krke smo pokazali zašto se zovemo Borac

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here