Novi ministar poljoprivrede Martinović održao sastanak sa malinarima

0
401

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović izjavio je da je potrebno uspostaviti dijalog između ministarstva, malinara i otkupljivača, uključujući i Privrednu komoru Srbije, kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za otkupnu cenu malina, tako da niko ne bude oštećen.

Foto: Pixabay
  • Ono što je svake godine aktuelno kada je reč o malini to je otkupna cena odnosno poslovni odnos između proizvođača u primarnoj proizvodnji i otkupljivača, odnosno hladnjačara. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će se zaista potruditi da uspostavi jednu liniju dijaloga između ministarstva, malinara i otkupljivača i potrudićemo se da u sve to uključimo i Privrednu komoru Srbije kako bismo pronašli najbolje moguće rešenje, tako da niko ne bude oštećen – poručio je Martinović na sastanku sa predstavnicima Udruženja malinara „Vilamet” iz Arilja o predstojećoj sezoni berbe, otkupnoj ceni i plasmanu na tržište, prenosi Tanjug.

Mileta Pilčević, predsednik udruženja „Vilamet” istakao je da je sastanak završen obećanjem ministra Martinovića da će se izaći u susret zahtevima proizvođača maline, te da će okupiti proizvođače, otkupljivače, prerađivače i izvoznike ovog voća na zajednički sastanak na kome će se dogovarati o samoj ceni.

  • Nadamo se da će ministarstvo sada uspeti da nam organizuje sastanak sa otkupljivačima i prerađivačima na kome ćemo videti neku cenu za 2024. godinu, kako mi proizvođači ne bismo išli u minus i u bankrot, što je bio slučaj prošle godine – rekao je Pilčević.

Kako je naveo, osim razgovora o ovogodišnjoj ceni, bilo je razgovora o subvencijama, o problemima u malinarstvu sa kojima se proizvođači susreću.

  • Nadamo se da će naši zahtevi biti ispunjeni i nadamo se brzom rešenju. Obećano nam je da ćemo do iduće sedmice imati i konkretna rešenja – istakao je Pilčević.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakU Slatini održano okružno takmičenje “Šta znaš o saobraćaju“, evo ko je bio najbolji
Sledeći članakNa lokalnim izborima u Čačku učestvuje sedam izbornih listi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here