Na lokalnim izborima u Čačku učestvuje sedam izbornih listi

4
474

Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Čačku predato je sedam izbornih lista za lokalne izbore u tom gradu koji se održavaju 2. juna, rečeno je danas agenciji Beta u toj komisiji.

Na lokalnim izborima u Čačku učestvovaće koalicija vladajućih stranaka i njihovih koalicionih partnera „Aleksandar Vučić – Čačak sutra“, Dveri, Grupa građana „Ivan V. Ćalović – Istina i čast“, koalicija četiri opozicione stranke „Svi za Čačak“, Grupa građana „ProBudimo Čačak“, koje je GIK ranije proglasio.

Izborne liste dostavili su i koalicija pet opozicionih stranaka „Čačak protiv nasija i Novi DSS“ i Ruska stranka, o čijem proglašenju će se raspravljati na današnjoj sednici GIK-a, rekla je agenciji Beta predsednica GIK-a Ljiljana Stanišić.

Listu „Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Pokret socijalista, Srpska radikalna stranka, Zavetnici, Socijaldemokratska partija Srbije, Zdrava Srbija i Jedinstvena Srbija.

Pod rednim brojem dva na izbornom listiću biće GG “Ivan V. Ćalović – Istina i čast“, a pod rednim brojem tri je izborna lista Dveri.

Na izborima će još učestvovati i koalicija “Svi za Čačak“, koju čine Narodna stranka, Nova Srbija, POKS i Pokret poljoprivrednika Srbije (broj 4 na izbornom listiću).

Pod rednim brojem pet biće lista “ProBudimo Čačak“, koju predvodi Pavle Jelesijević.

Na izborima će još učestvovati i koalicija “Srbija protiv nasilja“ i Novi DSS (koalicija pet opozicionih stranaka – Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Srbije centra, Nove Demokratske stranke Srbije, Novog lica Srbije i Grupe građana “Čačak je naš“), kao i Ruska stranka.

Na glasačkom listiću neće biti izborne liste pokreta koji predvodi dr Branimir Nestorović

Izvor: Morava info, Beta

Prethodni članakNovi ministar poljoprivrede Martinović održao sastanak sa malinarima
Sledeći članak“ProGlas“ se neće oglašavati do 3. juna: Jedinstvo opozicije je narušeno

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here