Novi naslovi popularne “Pčeličine“ edicije “Bebin dodir“

0
544

ČAČAK – Izdavačka kuća “Pčelica“ iz Čačka objavila je da su i u Srbiji dostupni novi naslovi popularne edicije “Bebin dodir”, koji su odnedavno u celom svetu dobili moderan dizajn, raznovrsnije taktile i koloristiku pastelnih tonova.

Kada su se pojavile na srpskom tržištu, knjige edicije “Bebin dodir” bile su pravo otkriće. Promenile su recepciju knjige i pomerile starosnu granicu upotrebe knjige, jer su one odjednom postale dostupne i bebama.

Njihov smisao je popularizacija knjige od najranijeg detinjstva, jer ako se knjiga poput igračke nalazi u detetovom okruženju, ono će se na nju navići i u kasnijim razvojnom ciklusu neće imati strah i odbojnost prema knjizi, navode u “Pčelici”.

Knjige edicije “Bebin dodir” zasnivaju se na prostoj činjenici da bebe veliki deo svojih doživljaja zasnivaju na čulu dodira.

Zbog toga ove knjige kombinuju živopisne ilustracije, taktile koji simuliraju različite materijale (krzno, perje, krljušt, ogledalo, crep na krovu…) i tekst.

Dok roditelji izražajno čitaju tekst, uz obavezno podražavanje različitih zvukova, i pokazuju na živopisne ilustracije, bebi dozvoljavaju da dodiruje taktile čime ona u svojoj svesti spaja vizuelni, auditivni i taktilni doživljaj.

Zbog svega toga su ove knjige ne samo korisne, već i vrlo omiljene među bebama.

Posle deset godina od kako je objavila prvu knjigu edicije “Bebin dodir”, “Pčelica“ unapređuje ovu ediciju novim naslovima, ali i nekim starim, u osveženom, redizajniranom izgledu.

Na ovoj ediciji pored ilustratora, dizajnera i pisaca, rade i stručnjaci iz oblasti pedagogije i razvojne psihologije kako bi je unapredili i prilagodili sadržaje bebama, njihovim interesovanjima i mogućnostima.

Izvor: MNA

Prethodni članakPopović: Teško sam podneo zvižduke i uvrede dela navijača; Peca Pantović: Potreban nam je Zaretov temperament
Sledeći članakPredstavljen roman “Studen kamen“ Jelene Dramićanin

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here