Novi režim saobraćaja na raskrsnici ulica Jaše Prodanovića i 9 Jugovića, zabranjeno levo skretanje

17
5331

ČAČAK – U narednom periodu, a počevši od ponedeljka, 26. februara, na raskrsnici ulica 9 Jugovića i Jaše Prodanović, doći do izmene režima saobraćaja, najavljeno je iz JP “Gradac“.

U cilju, kako se ističe, smanjenja broja konfliktnih tačaka, a samim tim i saobraćajnih nezgoda na raskrsnici ulica 9 Jugovića i Jaše Prodanović, postavljanjem adekvatne saobraćajne signalizacija i opreme u skladu sa zakonom, biće zabranjeno levo skretanje iz ulice Jaše Prodanović.

 • Na raskrsnici ulica 9 Jugovića i Jaše Prodanović, a posmatrano iz ulice Jaše Prodanović postavlja se znak obavezan smer desno. Prekid razdelnog strva u ulici 9 Jugovića zatvara se betonskim (Nju Džersi) barijerama – navode iz “Gradca“.

Ova mera će biti na snazi do donošenja konačnog rešenja za predmetnu raskrsnicu, kojim bi se sagledali svi aspekti uticaja na bezbedno i funkcionalno regulisanje saobraćaja.

 • Ovim putem apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine u gradu kako bi se saobraćaj odvijao na bezbedan i efikasan način – navodi se u saopštenju JP “Gradac“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOglas za posao: Poznatoj svetskoj kompaniji potreban planer proizvodnje
Sledeći članakPočela izrada liste deficitarnih zanimanja u Srbiji koja će popunjavati strani radnici

17 KOMENTARA

 1. Sto prosto kad moze komplikovano.
  Sad ce biti veca guzva kod Solida .
  Kao I iz Avenije ka pijacu okolo naokolo I stvaranje guzve kod Cara a od pijaca 3 izlazne ulice..
  Kao sto su I zabranili skretanje levo iz Radenka Janjica u Drag.Misov.kod bolnice ….pa su navratili sav saobracaj iz Kul.polja ka Atenici PORED OSNOVNE SKOLE.

 2. Kakav je onda efekat puštanje novog Bulevara?
  Avladžinica, Atenica itd imaju prostran odličan prilaz i to je ok.
  Ali zašto zatvoriti prilaz nama iz gradskog reona (Nemanjina, Obilićeva, Balkanska…)
  Bolje da se nije ni pravio…

 3. Niko ne pominje da je ovde jedan od glavnih problema rastinje na ostrvu koje u prolece vozacima koji se ukljucuju iz Jase Prodanovica predstavlja vrliki problem jer ne vide ko im dolazi od solida. Svakako i bez toga ova raskrsnica je nebezbedna i mora biti resena ili kruznim tokom ili obaveznim smerom. Cak je kruzni tok bolje resenje kako vozaci ne bi zaletali automobile od solida do cara.

 4. Neka ovi saobraćajni stručnjaci pitaju taksiste bolje znaju nego oni ljudi su ceo dan u saobraćaju a policija neka radi nešto a ne da jure ko nije stavio pojas ako smeju da sankcionišu džipove i ostale koji posle 5 turiraju po gradu sačuvaj me bože tablica LU, IC, PŽ sve neiživljeni konduraši

   • Pa yebigica malinari, poznati ste kao divljaci i neizivljeni kompleksasi.
    Vas komentar upravo to potvrdjuje.
    Mozete da menjate adrese u licnoj, ali poreklo ne.
    Da se razumemo, nije bitno odakle je bilo ko, ali ako ste vec nesnadjeni i ne znate da se ponasate sa postovanjem i vaspitanjem, onda nije do nas nego je do vas.

 5. Kao neko ko živi tu i gleda s prozora ove udese svaki dan, mogu samo da kažem da je ubedljivo najčešći razlog mnogo brza vožnja a ne ovo uključenje. Klinci svako veče vrte krugove od Cara do Bedema, a ovuda prolaze nenormalnom brzinom. Da se vozi kao svuda po centru ne bi bilo nikakvih problema…

 6. Ubrzaće se saobraćaj a već je tu prebrz, kao pista sa po dve trake, samo da neko ne nastrada od brzine. Ova ulica zahteva kompletnu rekonstrukciju i prilagodjavanje ulicama kojima gravitira, uklanjanje razdelnog ostrva i ostavljanje po jedne trake za oba pravca. Takodje, rekonstrukcijom bi se dobio veliki broj parking mesta, za kojima centar prokuka.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here