Novo istraživanje: Ovako bi izgledali rezultati da se izbori održavaju danas

5
1103

Ukoliko bi u ovom trenutku bili održani izbori u Srbiji SNS Aleksandra Vučića mogao bi da računa na podršku od 40,4 odsto, pokazalo je novo istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo Novi treći put. Na drugom mestu je Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića sa 8,5 odsto, dok se na trećoj poziciji nalazi Novi DSS Miloša Jovanovića sa 5,2 odsto.

Kako za Nova.rs kaže analitičar Novog trećeg puta Miljan Mladenović istraživanje je rađeno u periodu od 4. do 10. marta, a njime je obuhvaćeno ukupno 1329 ispitanika.

Istraživanje je rađeno isključivo putem našeg onlajn panela, tako da su uključeni ispitanici iz svih starosnih i imovinskih grupa, kako bi imali reprezentativnost – navodi Mladenović.

Rezultati pokazuju da bi SNS u ovom trenutku osvojio 40,4 odsto podrške građana Srbije, dok je SPS u blagom padu i mogao bi da očekuje 8,5 odsto.

Na trećem mestu nalazi se Novi DSS Miloša Jovanovića sa 5,2 odsto.

Zatim idu Dveri i Stranka slobode i pravde sa 4,5 odsto, pa stranka Zajedno čiji su kopredsednici Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta i Biljana Stojković sa 3,9 odsto.

Zeleno-levi front Ne davimo Beograd, prema ovim rezultatima, ima 3,2 odsto podrške. Još jedna stranka koja je iznad cenzusa jeste Srpska stranka Zavetnici sa 3,1 odsto.

Kako objašnjava Mladenović, rezultati istraživanja se znatno menjaju, ukoliko se računaju samo oni koji su 100 odsto sigurni u svoj izbor.

Ispitanike prvo pitamo za koga će glasati, a onda koliko su sigurni u svoju odluku. Od pomenutog broja ispitanika sasvim je sigurno 71,3 odsto – kaže Mladenović.

Ukoliko se računaju samo oni koji su potpuno sigurni u svoju odluku i neće je menjati, situacija izgleda malo drugačije…

SNS i dalje ostaje na prvom mestu, ali sa 35,5 odsto. SPS Ivice Dačića bi mogao da računa na 12,3 odsto, a Novi DSS 5,1 odsto.

Stranka Zajedno u tom slučaju ima 4,7 odsto, SSP Dragana Đilasa 4,3 odsto, a Dveri Boška Obradovića 3,8 odsto. Sledi Zeleno-levi front Ne davimo Beograd sa 3,7, zatim Srpska stranka Zavetnici sa 3,6 odso, a isto toliko mogao bi da očekuje i pokret SRCE Zdravka Ponoša.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakPojedini delovi teritorije Čačka u utorak ostaju bez struje
Sledeći članakKoliku platu imaju gradonačelnici u Srbiji i gde je na listi gradonačelnik Čačka

5 KOMENTARA

 1. procenti se odnose na izašle na izbore a ne celokupno biračko telo
  znači svi ovi procenti na 35 do 40 procenata glasačkog tela
  znači i dalje nam manjinski kroje kapu jer su tako naštelovali izborni mehanizam
  da je po starom sistemu druga bi se pesma pevala

 2. Sada Safet.
  Juče Jutka, pa onaj iz Grocke što je novinaru zapalio kuću,pa onaj sa Zvezdare što je dobio 300000 evra za svadbu.
  Jesu bre ovi iz opozicije lopuze i ološ…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here