Objavljen poslednji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj

0
1462
Foto: Olivija Houp

Projekat „Triple Win“, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, danas je saopštio da je objavio poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.

Prijave se primaju do 4. oktobra, a kod nemačkih poslodavaca trenutno je veliko interesovanje za pedijatrijske sestre. Jedna klinika u toj zemlji trenutno zapošljava 20 pedijatrijskih sestara odjednom.

Prijave se podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a glavni uslov koji zainteresovani moraju da ispune je da imaju završenu četvorogodišnju medicinsku školu. Zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma prekvalifikanti se ne primaju.

Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina. Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno.

Projekat se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine između Savezne službe za zapošljavanje Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Kako je saopšteno, projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije pod istim uslovima kao i za radnike koji već rade u Nemačkoj.

Za šest godina koliko „Triple Win“ radi preko tog projekata posao u Nemačkoj je našlo oko 660 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera.

Izvor: Beta

Prethodni članakU ponedeljak otvaranje rekonstruisanog vrtića “Poletarac“
Sledeći članakGlavinić: Usluge ličnog pratioca u Čačku koriste 52 deteta, potrebe su veće

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here