Obradović: Dveri opljačkane, sa računa stranke skinuto osam miliona dinara

6
726

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović kaže da su im sa računa stranke, u dva navrata u septembru i oktobru, skinuta sva novčana sredstva, oko 8 miliona dinara. Obradović tvrdi da je reč o lažnim menicama koje je pustio bivši direktor Dveri, odnosno firma sa kojom su ranije poslovali.

On kaže da su dugovanja izmišljena i da iza svega stoji država.

Ovo je neverovatan slučaj u celom svetu, da jedna parlamentarna opoziciona opcija bude bukvalno opljačkana, da joj sa računa budu skinuta sva sredstva, a da nijedan državni organ ne reaguje – kaže Boško Obradović za N1.

On tvrdi da su Dveri predmet udara vladajućeg režima, uz pomoć dvojice bivših članova stranke. Dve menice koje su aktivirane, skinule su sa računa ove stranke sva sredstva koja su imali, odnosno oko 8 miliona dinara.

Obradović objašnjava da je reč o firmi sa kojoj su ranije radili, ali da ne postoje dugovanja, niti ugovori i menice.

To nam govori da naši bivši članovi koji su isključeni iz Dveri, ne bi mogli sve ovo da rade da nemaju zaštitu BIA i kompletnog državnog aparata. Advokati koje su međuvremenu angažovali da ih brane, dolaze iz kancelarije Aleksandra Đorđevića, bivšeg šefa BIA – priča Obradović.

Pored finansijskog napada na stranku u toku je, dodaje Obradović, i otimanje njihove Fejsbuk stranice koja ima 170.000 pratilaca. Kaže da je nijedan državni organ još nije reagovao na njihove prijave.

Ja ću se pozvati na glavni dokaz moje tvrdnje. A to je obraćanje Aleksandra Vučića sa Generalne skupštine UN u Njujorku, kada je javno, ničim izazvan rekao da su Dveri ukinute, i očito dao direktan zadatak svojim poslušnicima da zaista moramo da nestanemo – kazao je lider Dveri.

Dveri su podnele prijave i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal kako bi se, kako kaže Obradović, zaštitili i od “pljačke internet imovine“.

Izvor: N1

Prethodni članakPosle Slatine i Mrčajevaca, otvoren Klub penzionera i u Preljini
Sledeći članakČačani bez milosti, Dinamik demoliran na Dorćolu

6 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here