Posle Slatine i Mrčajevaca, otvoren Klub penzionera i u Preljini

1
506
Foto: Arhivski snimak

ČAČAK – Posle Slatine i Mrčajevaca, ove godine Klub penzionera otvoren je i u Preljini, čiji je cilj da okuplja najstarije meštane ovog, ali i okolnih sela.

U poslednje dve godine grad Čačak je, sa oko 5.300.000 dinara, podržao otvaranje sedam klubova za penzionere kako na seoskom tako i gradskom području.

Ka Klubu penzionera u Preljini gravitira sedam mesnih zajednica.

Predsednik Gradskog odbora Ujedinjenih penzionera Srbije Ilo Mihajlovski pozvao je i one koji nisu penzioneri da koriste usluge Kluba.

Samo svi zajedno možemo ispuniti zadatke iz okvira socijalno-humanitarnog rada, jer je naše udruženje poznato po tome, briga o starim licima, a sa druge strane zaboravili smo da budemo komšije, prijatelji. Jedan od zadataka udruženja je da obnovimo vrednosti koje su u ranijim godinama, u patrijahalnom periodu, bile veoma cenjene – istakla je predsednica udruženja “Ujedinjeni penzioneri” Čačak Dragana Jovanović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, rekao je da će lokalna samouprava i dalje pomagati kako održivost postojećih, tako i otvaranje novih klubova za boravak najstarijih građana.

Naša želja jeste da pomažemo najstarijim sugrađanima kako bi imali mesto za okupljanje, druženje. Tu će imati i lekarsku pomoć, sve one aktivnosti koje su njima važne – istakao je Todorović.

Na svečanosti je dodeljeno i 30-tak zahvalnica, pojedincima, udruženjima i ustanovama koje su pomogle da ovaj projekat zaživi.

Izvor: MNA

Prethodni članakU planu rekonstrukcija auto-kampa u Ovčar Banji
Sledeći članakObradović: Dveri opljačkane, sa računa stranke skinuto osam miliona dinara

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here