Obradović: Kovid propusnice uvedene po Vučićevom nalogu, Dveri traže njihovo ukidanje

12
430

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da su kovid propusnice “potpuno neprihvatljive“, da ugrožavaju osnovna ljudska prava i slobodu i zatražio da one budu ukinute.

Uvođenje kovid propusnica znači kršenje Ustava Srbije, ugržavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda, ugrožava rad domaćih preduzetnika i označava pokušaj da se nametne prisilna vakcinacija – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je istakao da u Dverima nisu antivakseri, već da se zalažu za pravo na dobrobvoljnu vakcinaciju.

Ko ne želi da se vakciniše ima Ustavom zagarantovano pravo da sam odlučuje o svom zdravlaju i niko mu ne može nametati obaveznu vakcinaciju ili ga ucenjivati određenim ograničenjima slobode kretanja, života i rada kao što su kovid propusnice – rekao je Obradović i naglasio da su Dveri protiv obavezne vakcinacije dece.

Obradović je izrazio uverenje da je uvođenje kovid propusnica nalog predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Vučić nije smeo javno da stane iza kovid propusnica, a mesecima unazad je on bio taj koji je najavljivao nove mere Krizng štaba i Vlade. Ovoga puta se izvukao i pustio da sav odijum padne na predsednika Vlade Anu Brnabić jer se uplašio za svoj rejting i za gubitak glasova na sledećim izborima, jer je ogroman broj pristalica SNS-a protiv uvođenja kovid propusnica – rekao je Obradović.

On je dodao da Dveri podržavaju sve proteste koji se svako veče održavaju u više gradova u Srbiji protiv uvođenja kovid propusnica i ocenio da su ti protesti „opravdani“.

Ova nova mera Aleksandra Vučiča je samo test i probni balon, jer ako prođe da kovid propusnice budu uvedene posle 22 časa to znači da će nakon toga slediti nove mere, da će biti uvedene kovid propusnce za sve i svašta u toku celoga dana i da nam onda sledi zaključivvnaje i različtiti oblici pritisaka za obaveznu vakcinaciju – rekao je Obradović.

On je ocenio da aktuelna vlast nikad ne ograničava rad stranih kompanija koje rade u Srbiji ali ograničava rad domaćih preduzetnika

Očito je da aktulena vlast u Srbiji birne o interesu stranih multi nacionalnih kompanija, a nikad o domaćim privrednicima – rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima dok se uvode kovid propusnice, u pozadini se odvija poskupljenje gotovo svih osnovnih životnih namirnica, kao i cene goriva.

U pozadini je i skandalozna odluka Vrhovnog kasacionog suda koji je u slučaju obrade troškova kredita stao na stranu bankarskog lobija i protiv građana Srbije zbog čega štrajkuju advokati koje podržavamo – rekao je Obradović.

Obradović je izneo i podatak najnovijih istraživanja za nadzor javnih finansija koja su pokazala da je više od sto najvećih državnih poslova u protekloj godini završilo u džepovima kompanija koje su bliske režimu i da je na tim tenderima, koji su prema njegovoj oceni bili namešteni, u proseku postojao samo 1,27 ponuđač po tenderu.

To znači da u Srbiji više nema konkurencije na bilo kom tenderu i da je sve kontrolisano od strane režimskih ekspozitura u privredi, njihovih burazerskih i kumovskih firmi i nameštanja poslova – rekao je predsednik Dveri Boško Obradović.

Izvor: Beta

Prethodni članakEvo kolike će biti kazne za nepoštovanje odluke o kovid propusnicama
Sledeći članakJoš jedan težak dan u čačanskoj bolnici, za 24 sata od korone preminulo šestoro pacijenata

12 KOMENTARA

 1. SzS prošle godine bojkotovao je republičke izbore. PSG je na te izbore izašao. Posle izbora gasi se SzS a Đilas prima u zagrljaj PSG smatrajući da su im oni najbolja veza sa EU. Jeremić se tada sa tim nije složio. Dveri shvataju zašto dalje nije prihvatljiv program SzS. Nekome je trebalo da Dveri optuže za flertovanje sa Vučićem . Time se skrenula pažnja sa prave krivice zašto opozicija ne izlazi na izbore u jednoj koloni.
  Jedan deo opozicije udvara se EU , a drugi Vučiću. Ne mogu za to da budu krivi Boško i Dveri.
  Boško i Dveri ne prihvataju EU po svaku nacionalnu cenu, a ne prihvataju ni opoziciju koja služi Vučiću. Zato su Boško i Dveri prava opozicija.

  • Mnogo objasnjavas. Znamo ko je ko i sta radi. Sadasnja vlast je diktatorska, ali Boskove ideje u 21. veku su nazadne, seksisticke, homofobicne, a i delom i fasisticke. On bi radio drugu vrstu diskriminacije prema svima koji ne dele njegova uverenja. Da ne pominjem tu patolosku zaljubljenost u Rusiju od koje nikakvog posebnog dobra nismo imali. Ovo sa kovid propusnicama nikako ne moze da bude Bosku izgovor da napada bilo koga. Sta bi on radio? Pustio da ljudi umiru po principu prirodne selekcije ili kako cika sa bradom odredi? Smejurija!

 2. Vučić će biti upamćen kao vladar koji je „poštovao“ Ustav. Na početku korone od svega su mu bili važniji životi ljudi, a sada mu je sve važnije od života ljudi. Odgovornost je njegova, jer on o svemu odlučuje.

 3. I on je profesor po struci, obrazovan čovek koji ne samo da sebi dozvoljava razne ekstremističke ispade, diskriminisanje manjinskih i ugroženih grupa, nego je čak protivnik najvećih civilizacijskih dostignuća medicine i stavlja se u rang raznih primitivnih antivaksera. Toliko o nasim izborima!

 4. Umesto da apeluje na svoje saplemenike da se vakcinišu on bezobrazno pljuje svaku odluku. Kao da ga neko nešto pita. I on traži da se ukine. Koji cirkus.

 5. Sve dok je ovih blesana neće nam biti dobro. Pa ko će da donese odluku nego izabran predsednik. Neće valjda Boško. On tone sve dublje i dublje.

  • Izabrani predsenik i vlast su upravo odgovorni za širenje korone i umrle. Ali ne donose mere koje treba, i koje im ustav dozvoljava. Nego bi po tvome izabrani predsenik trebalo da bude diktator i radi šta hoće, i uvede naprimer obaveznu vakcinaciju. E brate, pa i Ustav valjda treba da se pita. A ne samo svevišnji.

  • Sirćetušo ti stvarno ne vidiš ništa dalje od vina. Žalosno. A prilično i glupo. Ima ova država mnogo problema , tako da ne bi bilo loše da pogledaš u vlast, Brnabićku, AV i druge naprednjake, a onda i sve ostalo čime bi trebalo oni da se bave da ovaj narod može kako tako da živi normalnije. Ali po tvome, verovatno tek oni ljušte vino, i zato ne rade ono što treba, ali o sebi i svom računu brinu itekako.

 6. Dveri su pravi lakmus za sve naše prilike i neprilike. Znajte da je ispravno sve protiv čega se zalažu Dveri, a pogrešno je sve ono što oni zagovaraju. To su dokazali i na ovom primeru.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here