Obradović: Krivična prijava protiv gradonačelnika Čačka zbog ugrožavanja zdravlja građana

5
770

ČAČAK – Delegacija Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku, na čelu sa predsednikom Dveri Boškom Obradovićem, predala je danas Višem javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića zbog, kako je navedeno, višestrukog ugrožavanja zdravlja građana.

U ovom pokretu ističu da je prvi razlog za podnošenje krivične prijave to što je “Todorović tokom maja i juna 2020. godine, u svojstvu rukovodioca Štaba za vanredne situacije Grada i gradonačelnika, usmeno i u pisanoj formi putem predizbornih letaka, opšteopasnom radnjom-tvrdnjom da je Grad Čačak pobedio epidemiju kovid-19, a sve u cilju održavanja lokalnih izbora zakazanih za 21. jun, prouzrokovao opasnost po život i zdravlje ljudi izuzetno velikog obima postupajući pri tome sa direktnim umišljajem“, čime je, kako se navodi u prijavi, izvršio krivično delo: teška dela protiv opšte sigurnosti.

Drugi razlog za podnošenje krivične prijave protiv gradonačelnika Čačka je visoka zagađenost vazduka u gradu.

Lider Dveri povodom podnošenja krivične prijave rekao je da je došlo vreme krivične i političke odgovornosti.

Došlo je vreme da svi oni koji služe vladajućem režimu za to i odgovaraju. Ne može Aleksandar Vučić da vlada sam. Ovaj korumpirani, pljačkaški sistem održava čitava armija vernih slugu i aparatčika SNS koji za uzvrat imaju dozvolu da pljačkaju narod i državu. Ono što je nova faza jeste da sada ugrožavaju i ljudske živote dovodeći u pitanje zdravlje građana. Primer čačanskog gradonačelnika je samo jedan od takvih, jer se on usudio da zarad predizborne kampanje ugrozi ljudske živote proglašenjem pobede nad koronom, a nedavno i da negira zagađenje vazduha u Čačku koje svi ne samo osećamo već i bukvalno vidimo u našem gradu, a što ostavlja ogromne posledice po zdravlje građana. Naši sugrađani sada će početi da nose maske na ulici ne samo zbog korone već i zbog zagađenja vazduha, jer je Čačak poslednjih nedelja jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji. Nećemo dozvoliti bilo čiju igru sa zdravljem građana, uništavanjem životne sredine i pljačkom koja se vrši na svim nivoima aktuelne vlasti, konkretno u Čačku putem preplaćenih građevinskih radova koji se uvek daju firmama bliskim aktuelnoj vlasti – naveo je Obradović.

On je podsetio Podseda su Dveri protiv gradonačelnika Čačka već podneli jednu krivičnu prijavu zbog zagađenja Morave i svega što proističe iz ove ekološke katastrofe, ali da je izostala reakcija nadležnog tužilaštva.

Izvor. Morava info

Prethodni članakUtvrđeno da leš izvučen iz Morave pripada osobi ženskog pola, ispituju se drugi detalji
Sledeći članakVeći broj otpusta nego prijema u bolnicu, preminula još dva kovid pacijenta

5 KOMENTARA

  1. Đacima zabraniti da gledaju ovo šta je, i kako, napisano na zelenom papiru. Užas,ružno. Sigurno odgovara onome ko ga je pisao. A ova grupica jada treba da se skloni da je više ne gledamo.Do izbora. Videćemo onda. Ko 50% i više a ko 2%.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here