Obradović pozvao opozicione stranke da povuku izborne liste i bojkotuju izbore

2
221

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović, pozvao je danas Pokret slobodnih građana, Dosta je bilo, Novu stranku, pokret “1 od 5 miliona”, Srpski patriotski savez, kao i druge učesnike na izborima koji sebe smatraju opozicijom da povuku svoje izborne liste i odbiju učešće na ovakvim protivustavnim izborima.

Pozivam ih da se zajednički obratimo Ustavnom sudu da reaguje i postupa po podnetim inicijativama za ocenu ustavnosti i zakonitosti nastavka ovakvog izbornog procesa i poništi ga – naveo je Obradović.

Tako bi se, smatra on, stekli uslovi da se sedne za pravi pregovarački sto između vlasti i opozicije i razgovara o novom izbornom terminu i uslovima da ti izbori budu zaista slobodni i pošteni.

Prema njegovim rečima, učešćem na ovakvim izborima saučestvuje se u kršenju Ustava i stvaranju privida demokratije u Srbiji, što je direktan put u još veću političku krizu.

Pozivam na kraju sve učesnike na izborima da se izjasne na ovu temu, jer ćemo iz njihovih odgovora najbolje shvatiti na koliko kršenje Ustava su spremni i šta se onda u tom smislu od njih može očekivati u budućem sazivu lažne Skupštine Srbije, nastale na protivustavnim temeljima – istakao je Obradović.

Poštovanje Ustava Srbije nija šala već temelj vladavine prava, naveo je Obradović, dodajući da ako su učesnici izbora na ovom primeru spremni da krše Ustav zarad bilo kog pojedinačnog stranačkog ili ličnog interesa – biće spremni to da rade i ubuduće, a to nas vodi u slom pravne države.

Izvor: MNA

Prethodni članakČačanskom restoranu hitno potrebni konobari i šankeri
Sledeći članakStigli rezultati analize 72 uzorka iz Čačka – svi negativni na koronavirus

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here