Obradović predložio sporazum za prevazilaženje političke krize

6
821

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović objavio je Predlog sporazuma o prevazilaženju političke krize i uputio ga svim političkim opcijama vlasti i opozicije, pozivajući ih da što pre sednu za pregovarački sto.

Obradović smatra da je posle izbora politička kriza produbljena i da se neće rešiti ponavljanjem izbora već uvođenjem devetomesečnom „prelaznog političkog perioda“.

On je u saopštenju istakao da u prelaznoj Vladi ne bi bilo lidera ni vlasti, ni opozicije, već nestranačkih stručnjaka sa zadatkom da obnove rad nezavisnih državnih institucija.

U sporazumu se navodi da bi potpisnici stavili interes države na prvo mesto, da se slažu da zajednički preduzmu potrebne korake za prevazilaženje krize i nepoverenja građana u izborni proces, te da će uspostaviti prelazni politički period koji se završava devet meseci od usvajanja Sporazuma u Skupštini Srbije.

Pre usvajanja sporazuma u Skupštini, potpisnici će se dogovoriti o formiranju prelazne, tehničke vlade stručnjaka i saglasiti da se sprovedu zahtevi tima nezavisnih stručnjaka za medijsku i izbornu problematiku, navodi se u predlogu.

Saglasni su da dođe do promene kompletnog sastava Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, Agencije za borbu protiv korupcije i urednika javnih servisa – Radio-televizije Srbije i Radio-televzije Vojvodine.

Izvor: FoNet

Prethodni članakPremier taxi traži dispečere
Sledeći članakVanredna situacija u Čačku, zabranjena organizovana slavlja i ograničen rad lokala

6 KOMENTARA

  1. Ja nisam glasao za SNS ni na jednom nivou i stranke za koje sam glasao su prešle cenzus. SNS je dobio većinu i treba svi da se pomirimo sa tim. Formiraće vlast na svim nivoima. Ostale stranke treba da se dozovu pameti i već sada da se spremaju za sledeće izbore. Da se gradi stranačka mreža po celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu. Da se okanu Tvitera, da se izbegavaju afere i da se u stranačka rukovodstva biraju ugledni ljudi koji nisu psihopate ni konflikte ličnosti. Kada kritika vlasti bude konstruktivna i kada ta kritika bude imala i glavu i rep, može da se računa na glas većinske normalne Srbije. Boško, Jeremić, Đilas i Sergej na te glasove ne mogu da računaju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here