Obradović: Tražimo odgovor Srbije na rezoluciju EP i zabranu gej parade, idemo na konsultacije kod Vučića

7
320

Srpski pokret Dveri predstavio je danas prve dve skupštinske inicijative koje će pokrenuti nakon konstituisanja novog saziva parlamenta, a koje se odnose na odgovor Srbije na nedavno usvojenu rezoluciju Evropskog parlamenta (EP) i otkazivanje najavljenog Evroprajda, koji će u septembru biti održan u Beogradu.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da bi na posebnoj sednici novog parlamenta po hitnom postupku trebalo da se nađe odgovor Srbije na rezoluciju EP, koja nas je “jasno uslovila da moramo priznati lažnu državu Kosovo i uvesti sankcije Rusiji“.

Dveri smatraju da je KiM tema izvan EU i da se “nismo pomerili na tom dugom i besmislenom putu“, već da uvek iznova stižu nove ucene.

Ne vidim nijedan razlog zašto bismo se odrekli dela naše teritorije i zašto bismo uveli sankcije jednoj prijateljskoj zemlji, kao što je nesumnjivo Ruska Federacija – rekao je Obradović.

Druga inicijativa odnosi se na najavljeni Evroprajd, a Obradović ističe da će se uputiti predlog Vladi Srbije da ta manifestacija bude otkazana, kao i da gej parade u narednih 100 godina budu zabranjene.

Dodao je da će predložiti poseban zakon o zabrani promocije homoseksualizma maloletnima, kako bi se, kaže, stalo na put totalitarnoj ideologiji i promociji homoseksualizma koja se nameće kao nešto prirodno i normalno, a nije.

– Beograd ne treba da bude evropska prestonica promocije homoseksualizma i raznih drugih izopačnosti – naglasio je on.

Obradović je potvrdio da su Dveri dobile poziv od predsednika države Aleksandra Vučića za konsultacije o formiranju nove vlade, da će mu se odazvati i da će taj razgovor biti u petak.

Odazvaćemo se ovom pozivu u petak i to će biti za nas veoma dragocena prilika da sve ove stavove i brojne druge predstavimo predsedniku – rekao je Obradović i dodao da Dveri neće biti deo vlade koja nastavlja dosadašnju politiku.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakČačak će imati najbrojniju ekipu na završnici Sportskih igara mladih u Splitu
Sledeći članakOčekivano: Čačanin na Pešićevom spisku za Evropsko prvenstvo

7 KOMENTARA

  1. LGBT je politicka organizacija i orijentacija i u vezi sa tim naravno politicke partije reaguju na njihove promocije. Ko daje novac za promociju i sta je cilj promocije? A pitanje moze da bude za sve, zasto mi kao drustvo ne zelimo da vidimo realnost i okrenemo se deci bez roditelja, ugrozenim porodicama bez primanja, ljudima koje izbacujemo sa vekovnih ognjista….a ovi sto paradiraju REALNO koga to vise interesuje. Bilo Vas je i bice to je cinjenica, ljubav ne moze da se spreci…samo je zalosno da vi tako osecajni LGBT ovci imate obraza da paradirate Beogradom i drugim gradovima Srbije dok ostali kao sto sam naveo gore imaju prava samo da ćute i nemaju prava da paradiraju jer nikome izgleda nisu zanimljivi i bitni.

  2. Nije mi jasno otkud u Bosku toliko fobija prema drugacijima od njega i sta se iza toga krije? Mozda se necega plasi? Zar nema bitnije stvari o kojima bi trebao da se bavi nego paradom?

  3. Bosko nesto mnogo prica o gej populaciji. Postaje mi mnogo sumnjivo da i on nije kao onaj Madjarski ministar ….

    • U oravu si. Te nacionalisticke i neofasisticke organizacije su bukvalno 90% sacinjene od homoseksualaca koji misle da ce se „izleciti“ homofobijom. Oni ustvari mrze sebe pa tu mrznju projektuju na druge gejeve.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here