Obradović: Vlada da smeni Bastu i dokaže da nije za sankcije Rusiji

0
175

ČAČAK – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da poziv ministra privrede Rada Baste ostalim kolegama u Vladi Srbije da se izjasne oko uvođenja sankcija Rusiji kao novog prioriteta u radu izvršne vlasti „ne može biti slučajan i ničim izazvan“.

Jedini način da Vlada Srbije dokaže da ovo nije i njena nova spoljna politika jeste smena ministra Baste. Međutim, pre toga treba utvrditi da li je ovo njegov lični stav, u šta sumnjamo, ili priprema javnosti za uvođenje sankcija Rusiji koje će uslediti u paketu sa priznanjem lažne države Кosovo – rekao je Obradović u pisanoj izjavi.

Država se već suočava sa pritiskom da prihvati francusko-nemački sporazum o priznanju Kosova, a sada je očito aktuelan i drugi ultimatum da Srbija uvede sankcije Rusiji, ocenio je Obradović naglasivši da “nema niti jednog razloga“ da to uradi.

Podsećamo, Basta je tražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji, navodeći da “Srbija već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija i da to postaje neizdrživo“.

Izvor: Beta

Prethodni članakSlikarski razgovori: Predstavljanje remek-dela Bete Vukanović “Prolećni dan“
Sledeći članakKonkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here