Obradović: Vučić i Đilas dogovaraju koaliciju

10
686

ČAČAK – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem može da razgovara samo kad bude pozvao šefove poslaničkih grupa kod formiranja vlade.

On je naglasio da ga ne bi iznenadilo da privatni razgovor Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa bude „o formiranju njihove koalicije za uvođenje sankcija Rusiji“.

Kad bude i zvanično u predsedničkom mandatu, jedino što je logično, a na to ga obavezuje Ustav, da prilikom formiranja vlade pozove šefove svih poslaničkih grupa na konsultacije da se vidi ko za nju ima većinu. To su jedini zvanični, demokratski, ustavni razgovori koji dolaze u obzir, sve ostalo su privatni razgovori – rekao je Obradović, ispred zgrade Vlade, gde je protestvovao zbog podrške Srbije isključenju Rusije iz Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

On je napomenuo da “nema želju ni potrebu da priča sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS), a sada ćemo videti ko ima, pa ćemo da vidite ko pije vino sa Vučićem i izdaje opoziciju, maske su pale“.

Za nas su apsolutno neprihvatljivi ovi tajni pregovori između Vučića i Đilasa o nekakvom ponavljaju izbora u Beogradu, o ponavljanju izbora u Srbiji. Ja ne mogu da verujem da su oni došli na istu ideju istog dana, a da između njih nema neke vrste dogovora. Kako njih dvojica mogu da se dogovaraju o ponavljaju izbora, to je ukidanje demokratije – rekao je Obradović.

On je istakao da “patriotske stranke neće dozvoliti da Vučić i Đilas više monopolišu srpsku političku scenu“, jer su izbori pokazali da postoje i patriote, pozivajući “sve patriote, od pojedinaca do Srpske pravoslavne crkve, u jedan front“.

Jedina je sada podela na one koji su za NATO i uvođenje sankcija Rusiji i one protiv toga. Glasanjem protiv Rusije, Vučić pokazuje da namerava da uvede sankcije našem savezniku u odbrani Kosova i Metohije i Republike Srpske – rekao je Obadović.

On je naglasio da se predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić “zavukao u mišju rupu i ne sme ništa da kaže mada se u kampanji busao u grudi, tvrdeći da je rusofil“.

Izvor: Beta

Prethodni članakVučić i Đilas verovatno u ponedeljak o izborima u Beogradu
Sledeći članakUhapšen trostruki ubica iz Atenice

10 KOMENTARA

  1. Bosko je boranija. Jedini ozbiljni igraci jesu Vucic i Djilas. Ostali su samo amateri. I Dacic je bio ljigav, ali snalazljiv politicki igrac. Vesto je balansirao da bi bio na vlasti, medjutim sada ce da izvisi i bilo je vreme. Vucic ce morati sa nekim iz opozicije jer Zapad nece dozvoliti jacanje desnice i trazice totalno distanciranje od Rusije. To je i neminovno i realno u ovom trenutku.

  2. Proučavaće se svi oni koji su sebe podredili Vučićevim interesima. Svi oni su se za to debelo okoristili. Gubitnik je naravno narod. Po njihovim izjavama, dva najveća lopo.., Vučić i Đilas , sada će razgovarati za dobro naroda. Ko je ovde lud? Oni koji su se preko politike obogatili, nisu, a oni koji su im to omogućili, bolje nisu ni zaslužili.

  3. Gledam Boska koliko je srecan i koliko je pun sebe posle izbora. Mucenik nije verovao da ce da predje cenzus,ne zna sta ga je snaslo. Kao da je pobedio na izborima ide i pametuje!

    • Sirotinjo, tek ćeš biti sirotinja, osim ako nisi Vučićev ili Đilasov igrač. Pa ćeš tek da vidiš ko je stvarno nazdravio u sopstvenom interesu, a na račun sirotinje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here