Obradović: Zašto se na protestu ne traži ostavka Vučića i Vlade, prelazna vlada i novi izbori?

14
420

ČAČAK – Predsednik Dveri i narodni poslanik Boško Obradović oglasio se sopštenjem povodom aktuelnih “Protesta protiv nasilja“ u Beogradu.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja“ nikada nisu bili sporni za Srpski pokret Dveri. Naprotiv, naši predstavnici učestvovali su u njihovom formulisanju na prvom sastanku opozicije u Narodnoj skupštini uoči organizacije prvog protesta. Naši predstavnici i pristalice učestvovali su na svakom protestu, ali se ne guramo u prve redove i ne prisvajamo protest i ogromno narodno nezadovoljstvo.

Međutim, postoji jedan problem. Čak i ako bi vlast ispunila deo ili sve ove zahteve, oni bi i dalje ostali na vlasti. Postavili bi nove svoje članove REM-a, novog svog ministra policije i šefa BIA, nove svoje urednike RTS-a, od TV B92 napravili bi novi TV PINK, a od “Večernjih novosti“ – novi “Informer“, i nastavili sve po starom.

Nema sumnje da svi odgovorni, od REM-a, preko RTS-a do ministra policije i šefa BIA moraju podneti ostavke, kao i da mediji koji sistematski godinama šire mržnju i nasilje moraju biti ukinuti, pre svih TV PINK i “Informer“. Na tome treba insistirati do kraja. Međutim, ako ostane ista vlast ona može na njihova mesta postaviti druge poslušnike i nastaviti sve isto ili još gore.

Zato postojeće zahteve treba nadograditi traženjem ostavki predsednika Republike (to je jedino što se skandira na protestima!) i Vlade Srbije. I još važnije, zato nam je potreban mehanizam kojim ćemo razvlastiti režim da više ne može samostalno da odlučuje, a to je upravo prelazna, tehnička Vlada. Bez obzira da li nestranačka ili koncentraciona, odnosno sastavljena od predstavnika i vlasti i opozicije, prelazna Vlada od 6-12 meseci znači podelu vlasti i odgovornosti u cilju oslobođenja medija i održavanja poštenih izbora. Ne vidim razlog zašto iza ove ideje ne bi stala kompletna opozicija bez obzira na naše ideološke i druge razlike. Na prvom mestu ostaje ispunjenje zahteva sa protesta, a prelazna Vlada koja će garantovati slobodu medija i fer izbore postaje rešenje za izlazak iz aktuelne političke krize oko koga možemo svi da se ujedinimo.

A onda na novim izborima u poštenim uslovima građani će odlučiti ko će dalje voditi Srbiju. Ovo je jedino razumno, mirno i demokratsko rešenje koje bi trebalo da prihvati i vlast, da je razumna i odgovorna. Međutim, oni ne smeju na izbore pre nego što završe ono što su obećali Zapadu prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo. To je očito uslov Zapada za nastavak podrške vladajućem režimu u Srbiji. Zato su prelazna Vlada i novi izbori ne samo jedino rešenje za izlazak iz ove krize već i brana predaji Kosova i Metohije. Možda su zato prelazna Vlada i izbori postali zabranjena tema.

Boško Obradović Narodni poslanik i predsednik Dveri

Prethodni članakKoncert KKN u Gornjem Milanovcu
Sledeći članakMalinari: Nevreme uništilo oko 15 odsto roda

14 KOMENTARA

 1. Boško Obradović i Dveri su prvi, na način kako je to jedino bilo moguće, pokazali kako se izborni rezultati u Republičkoj izbornoj komisiji štele, da je Pink udarna pesnica SNSa, kako državni organi učestvuju u krađi izbora (Lučani), da Parlamentom vlada radikalska pljuvačka škola, da je vlast kriminalna i korumpirana, da institucije države ne rade svoj posao, da Srbija nije pravna država. To se sve danas vidi.

  • Sve to stoji da se traze izbori ali lik I delo Boskica kaze da: prvo je razbio demostracije upadom u rts pa je bio u Jajincima u vinskom podrumu i na kraju mu gospodar poslade Nestorovica da ripi preko censusa

   • Žao mi je što ti je komentar bezvredan i ne demantuje ništa od onoga što sam rekao. Nikakve demonstracije nije razbio Bošjo, to sa vinskim podrumom ama baš ništa ne znači, i na kraju Boško sa Nestorovićem, pa šta. Sa kim sve nije SNS u koaliciji došla na vlast, skupila sa konca i konopca , i preletača koliko hoćeš.

 2. Vučić i hoće izbore, on je majstor za kampanje, prvo uslovi, smene u RRA, nove frekvencije pa posle izbori. A do tada izvedi i ti narod na ulicu. Ako imaš koga…

 3. Ko ti brani Boki? Traži, protestvuj. A šta ćeš i da li ćeš dobiti to što tražiš videćeš. Doduše ti i o tome talasaš kako si stupio na političku scenu Srbije. Ali ne ide pa to ti je. Neko te baš ne voli. Pa sad vidi šta hoćeš.

 4. O kojim ti izborima pričaš? Pa ti nemaš dovoljno čuvara kutija, čiju ti ostavku tražiš nesrećo, kakve bre izbore?

 5. Prevario je narod pre godinu i tri meseca sa svojim bilbordima gde ja sa Putinom.A on Putina neće nikada ni videti.
  Narod je glasao i kada je ušao u Vladu prvo što je uradio izjmnio vilu na Dedinju.
  Što pre novi izbori nako kojih ćeš da se vartiš u Gorevnicu.

  • Verovatno zato što su pobedili na izborima ubedljivo, a raspusaće i nove ali to tebi Boško ne odgovara nikako. Najlakše je doći u vladu na telima mrtve dece izgleda, bez imalo časti i sramote…a ti se stalno na neku čast i obraz pozivaš.

   • Blago tebi kakve gluposti pričaš. Jel onaj silni narod u Beogradu izašao da bi došao na vlast na telima mrtve dece kako ti kažeš. Sramota je to što ti pričaš. Razmisli zašto onoliki narod izlazi na ulicu i protestvuje svake nedelje. Zapitaj se, osim ako si naprednjak.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here