Obradović: Zorana Mihajlović i Ana Brnabić glavni lobisti “Rio Tinta“ u Srbiji

11
444

ČAČAK – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović „svakoga dana dokazuje da je u funkciji agenta stranih interesa u Vladi Srbije“ i da je to posebno vidljivo po lobiranju za „Rio Tinto“.

Posebno je to vidljivo na njenom lobiranju za interese po zlu čuvene strane multinacionalne kompanije ‘Rio Tinto’ o kojoj vlast ne može da kaže niti jednu lepu reč na osnovu njihovog dosadašnjeg rada širom sveta, jer gde god su poslovali iza sebe su ostavljali ekološku pustoš i građanski rat – naveo je Obradović u saopštenju.

Dodao je da od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i ministarke Zorane Mihajlović, kao, kako je naveo, glavnih lobista za „Rio Tinto“ u Srbiji, građani nikada nisu dobili odgovor na tri ključna pitanja.

Obradović pita kako i zašto „Rio Tinto“ otkupljuje imanja u lozničkim selima na prostoru gde se planira otvaranje rudnika litijuma ako nema dozvolu za otvaranje rudnika, niti je završena studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

Traži i odgovore na pitanja zašto je javno preduzeće „Putevi Srbije“ dalo ovlašćenje „Rio Tintu“ da pravi obilazni put oko Loznice za potrebe novog rudnika ako još nemaju dozvolu za otvaranje rudnika, kao i zašto Nemačka i Češka, koje imaju najveća nalazišta litijuma u Evropi, ne vrše eksploataciju na svojoj teritoriji ako potrebna tehnologija ispunjava ekološke standarde.

Poruka Srpskog pokreta Dveri stranim agentima u Vladi Srbije ostaje uvek ista: nećemo dozvoliti da bilo ko žrtvuje Srbiju zarad ličnih i stranačkih interesa. Ne interesuje nas ekstraprofit stranih kompanija već zaštita naše životne sredine i zdravlja građana Srbije – naveo je Obradović.

Istakao je da su „oni koji dolaze iz inostranstva sa namerom da od Srbije prave evropsku deponiju i unište njenu prirodu, poljoprivredu i selo neprijatelji“.

Na isti način kao što su to i oni iz naših redova koji im u tome pomažu, pa makar sedeli i u Vladi Srbije – izjavio je Obradović.

Izvor: Beta

Prethodni članakTepić potvrdila: Predvodiću “superlistu“ na parlamentarnim izborima
Sledeći članakTri čačanske firme traže 12 radnika

11 KOMENTARA

 1. Kome verovati? Pa predsedniku. Lepo reče čovek da Tinto još nije došao. Kad dođe, pokaže što je došao, šta hoće, onda će pametni, stručni ljudi da razmotre,analiziraju i izađu pred narod. Objasne. I narod odluči. Za i protiv. Jasno i glasno kao dan. Ja Novak Žarković slušao. Poverovao. I čekam. A ovi zgubidani skupljeni s koca i konopca, unose nemir što im i jeste cilj. Što gore to bolje. Ali neće moći, neće proći. Narod nije glup.

  • To sto je Bosko Obradovic uradio u opozicionoj borbi protiv Vucica, pre svega delima i licnom zrtvom, a ne samo recima,ti mozes samo da sanjas…A ti i slicni tebi, koji se kriju iza tastature i kuckaju na twiteru, a na ulici ili na protestima se kriju ko misevi, mogu Bosku samo da zavide na hrabrosti koju vi nikad necete imati.

   • Pozdrav. Koje je to delo i veličina koje krase dotičnog političara? Čime je obelezio svoj kratkotrajni mandat u Skupštin? Konkretno i opipljivo šta je postigao? Uneo kamenicu u skupštinu.Pocepao unesrecenom Rističeviću sako? Baš plodonosna politička karijera- Degustator i probalač vina AV

    • E stvarno mi ne pada na pamet da ti nabrajam sve konstruktivne kritike vlasti koje je Boško iznosio na Skupštini. Mnogi od njegovih stavova i stvari sadržanih u programu Dveri je vlast kopirala, ali kasno. Vidi se da si naprednjak jer proste i nevaspitane govornike u Skzpštini , koji su bruka i sramota, nazivaš unesrećenim. A i glumiš pznavaoca engleskog jezika. Resavska škola.

     • E moj Dragomire – Jačina dotičnog političara je toliko mizerna i slaba da je to čudo. On u Čačku nije uspeo da sakupi prošle godine 20 istomišljenika kada je se širio po Trg (fantomska gey parada). Glavni cilj mu je očuvanje porodice. Obećao je da ce se povuci sa mesta predsednika stranke posle izbora. Najveća sramota je to sto Marijan Rističević politički ga je otresao kao seljak slinu .Kako je pomogao Romima koji su trebali da dobiju zgradu u Košutnjaku?

     • Šta reći ako je tebi uzor Marijan Rističević. On je sramota za svakog normalnog čoveka, sramota za Skzpštinu, ali „vrši posao“ . Ima ko pomaže Romima mnogo više nego što treba. Ja im ne bih pomogla više nego svima drugima. Ali treba glasača, a ima i direktiva.

    • I ja sam dobro upoznat, pa ti kažem na fin način da ne govoriš istinu. Da se prodao bio bi sad na nekom lepom mestu. Znaš to i ti , nego ti nešto nije odgovaralo pa sa pljuješ.

  • Boško Obradović uveo je Dveri u SzS da bi se ukrupnjena opozicija borila za srpske nacionalne interese. Oni koji su od toga odstupili pravdaju se pričom da se Boško prodao Vučiću. Boško je pričao sa Vučićem da bi glasači videli da vuk dlaku menja , a ćud nikada.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here