Od 10.400 potrošača u Dragačevu, već četvrti dan bez struje njih 6.000

4
706
Foto: RINA

LUČANI, GUČA – Od ukupno 10.400 potrošača električne energije na području Dragačeva bez napajanja je trenutno njih oko 6.000. I to četvrti dan za redom.

Od subote uveče, kaže za “Blic” Milivoje Dolović, predsednik Opštine Lučani, bez struje su prigradska naselja i sela Dljin, Kotraža, Vučkovica, Glog, Gornji Dubac, Goračići, Rasova, Dučalovići, Markovica, Negrišori, Dragačica, Gornja i Donja Travarica.

Faktički, samo u gradskom području Lučana i Guče trenutno ima struje. Ekipe “Elektrodistribucije” juče su uspele da osposobe osam trafo stanica, tako da su trenutno van fukncije 152 od ukupno 230 – prenosi Dolović.

Situacija je, kaže on, teška zbog čega bi danas ekipama lučanske “Elektrodistribucije” u pomoć trebalo da priteknu kolege iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Kraljeva, drugih mesta zapadne Srbije.

Pod teretom teškog jugovog snega, objašnjava naš sagovornik, drveće je padalo po provodnicima zbog čega je došlo do prekida u isporuci električne energije. Havarije na dalekovodima su se dešavale uglavnom u teško pristupačnom području.

Hladnjačarima preti velika ekonomska šteta jer im propada malina i kupina, dok mnogi građani nemaju grejanje. Uzdamo se u obećanja iz EPS-a da će tokom dana situacija biti koliko-toliko normalizovana – objašnjava Dolović.

U Lučanima je od juče na snazi vanredna situacija koja je uvedena zbog problema sa strujom i neprohodnih puteva. Prema Dolovićevim rečima svi putni pravci su do jutros pročišćeni.

Izvor: Blic

Prethodni članakPredavanje “Snovi i psihološko tumačenje“ Žarka Trebješanina
Sledeći članakDr Roganović: Da li nas očekuju restrikcije struje kao u najmračnijim devedesetim godinama?

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here