Od danas dostupna mobilna aplikacija “Kultura Čačak“

0
575

ČAČAK – Od danas je Čačanima, ali i svim drugim korisnicima, dostupna mobilna aplikacija “Kultura Čačak“, putem koje se mogu informisati o dešavanjima u svim ustanovama kulture u Čačku.

Aplikacija je razvijena za korisnike Android i iOS operativnih sistema i može se preuzeti sa Google Play, odnosno App Store platformi za digitalnu distribuciju aplikacija. Ikonice za preuzimanje aplikacije su postavljene i na portal Kultura Čačak (https://kultura.cacak.rs/). Za razliku od portala, aplikacija ima opciju za slanje obaveštenja korisnicima o svakom novom događaju.

Član gradskog veća zadužen za ovaj resor dr Miloš Papić, rekao je da je ovim zaokružena ideja o brendiranju zvanične kulturne scene grada.

Portal Kultura Čačak funkcioniše skoro osam meseci i odlično se pokazao, jer je broj posetilaca na događajima u ustanovama kulture značajno povećan. Cilj je da taj broj bude još veći i da na događajima viđamo sve više mladih. Tome bi trebalo da doprinese i Sporazum o saradnji predškolskih ustanova i škola sa ustanovama kulture koji je nedavno potpisan i koji stupa na snagu od 1. septembra – rekao je Papić.

Gradski većnik ističe da je u planu da se dodatno pojednostavi komunikacija vrtića i škola sa ustanovama kulture predviđena pomenutim sporazumom, tako što će na portalu biti napravljena nova stranica, na kojoj će biti najave događaja priređenih posebno za decu i mlade školskog uzrasta, koje mogu posećivati organizovano sa svojim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima.

Dok se ne utvrdi kako bi ta stranica izgledala, objave o takvim događajima će biti postavljane na fejsbuk profilu Kultura Čačak (https://www.facebook.com/kulturacacak/).

Izvor: Morava info

Prethodni članakDemineri u akciji, ponovo moguće detonacije iz pravca “Slobode“
Sledeći članakPromena na čelu stručnog štaba Borca 1926, kormilo preuzima Darko Rakočević?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here