Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

1
352

Prijave građana za pomoć od 3.000 dinara, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, počinje tačno u ponoć.

Za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji naše zemlje, zaključno sa današnjim danom, primili makar jednu dozu vakcine, podseća ministar finansija Siniša Mali i dodaje da se prijave vrše preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.

Želja nam je da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi makar jednu dozu vakcine protiv kovida 19, upravo zbog toga smo izašli i sa ovim predlogom da nagradimo sve one koji su primili makar jednu vakcinu – rekao je Mali.

Napominje da će prijava biti jednostavna, ista kao za pomoć od 30+30 evra i dodao da će proces prijavljivanja trajati do 15. juna, dok će u petak, 4. juna, početi i prijava putem telefona.

Mali je napomenuo da penzioneri ne treba da se prijavljuju za tu vrstu pomoći, ali da je potrebno da se prijave korisnici socijalne pomoći.

Podsetio je da je treći paket pomoći koji je Vlada Srbije definisala da pomogne privredi i građanima u toku.

Prošle nedelje smo isplatili pomoć sve naše sugrađane koji žive na KiM, sada krećemo sa isplatom 3.000 dinara za vakcinisane – naveo je Mali.

Dodaje da će u junu biti isplaćena još jedna, treća, rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i podrška auto-prevoznicima.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakUskoro moguć početak vakcinacije dece u Srbiji, čeka se na odobrenje “Fajzerove“ vakcine
Sledeći članakSkupština opštine Lučani usvojila izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here