Od večeras opet kreću pljuskovi, stabilizacija vremena tek od naredne nedelje

0
523

Početak ove sedmice samo što je doneo stabilizaciju vremena, ali već u utorak uveče sledi preokret vremena. Dobra vest je da je već danas poznato i kada nas očekuje pravi toplotni talas.

Nakon sunčanog ponedeljka i utorka, u utorak uveče na severu i na zapadu Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Na području Srbije od srede do subote očekuje se svakodnevna pojava pljuskova sa gmljavinom, a biće i uslova za grmljavinske oluje i nepogode.

Maksimalna temperatura biće u postepenom padu i najsvežije bi bilo u petak i tokom vikenda.

Već drugog dana vikenda očekuje se razvedravanje, pa će u nedelju biti sunčano, ali i svežije, uz jak severozapadni vetar, koji će krajem dana biti u slabljenju.

Upravo će nedelja biti uvod u stabilizaciju vremena i pravo letnje vreme koje se očekuje tokom sledeće sedmice.

Oko 10. jula očekuje se postepeni porast temperature i maksimalne temperature biće od 25 do 30°C.

Prema današnjim prognozama od 12. do 16. jula Srbiju bi zahvatio drugi toplotnmi talas ovog leta, a prvi u julu.

Tokom tih dana na području Srbije očekuje se uticaj anticklona, pa će biti stabilno i sunčano. Istovremeno, preko našeg područja bio bi veoma izražen termički visinski greben sa jugozapada, odnosno iz pravca Španije i Portugalijem. Pod uticajem ovakve sinoptičke situaije tokom tih dana sa jugozapada bi preko Mediterana stizala veoma topla vazdušna masa, poreklom sa severa Afrike.

Maksimalna temperatura kretala bi se od 30 do 35°C, a u Beogradu i u Vojvodini tokom tog perioda očekuju se i tropske noći i tada se ni minimalna temperatura ne bi spuštala ispod 20°C.

Potom bi oko 17. jula usledio prodor hladnog fronta i naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar, a maksimalna temperatura buila bi u padu za 5 do 7 stepeni.

Izvor: Telegraf.rs

Prethodni članakMaksimalna vrednost euribora podigla rate građanima: Ima li smisla razmišljati o stambenom kreditu?
Sledeći članakZelenović najavio blokade graničnih prelaza

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here