Održan baletski spektakl u organizaciji studija “Adađo AS“ (FOTO)

1
289

ČAČAK – U prepunoj sali Kulturnog centra Čačak u subotu, 15. juna, održao se baletski koncert umetničko- baletskog udruženja “Adađo AS“. Ovaj koncert predstavlja krunu projekta “Čuvaj me“, projekta koji je podržao grad Čačak, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo, kao i na svoj pomoći koju nam je pružao u toku prethodne školske godine.

Projekat “Čuvaj me“ se odnosi na čuvanje pravih vrednosti. Glavni akcenat je da čuvamo decu, da ih vidimo, prodremo u njihovu dušu, upoznamo se sa njihovim potrebama, osećanjima, snovima, strahovima. Da ih štitimo od raznih vrsta manipulacija, nasilja, zanemarivanja.

Cilj je da se deci ukaže na prave vrednosti, kao što je čuvanje prirode, koja je predstavljena kroz koreografiju DRVO, zatim čuvanje tradicije čitanja knjiga, kroz koreografiju PISAC, čuvanja pravih muzičkih vrednosti kroz koreografije koje prati klasična muzika i koreografija ORKESTAR. Prikazana je i koreografija “Kec u rukavu“ koja ukazuje mladima da uvek postoji izlaz iz, na prvi pogled, bezizlazne situacije.

Najjaču poruku smo videli kroz koreografiju ČUVAJ ME, po kojoj ceo koncert nosi naziv, koreografiju koja je podržana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Za sve nas koji smo preplavljeni raznim “moranjima”, u školi, na poslu, u različitim ulogama i okolnostima koje nam život nameće, ova koreografija je tu da nas zagrli i sačuva, da nas uteši i pomiluje i podseti na ono najdublje u nama.

Kroz koreografije, video prezentaciju i muziku pružili ili smo naš doprinos ovoj važnoj temi!

Idejni tvorac, glavni organizator projekta i koreograf je Snežana Aćimović, dipl. baletski igrač, nastavnik klasičnog baleta u baletskoj školi “Lujo Davičo” Beograd – odeljenje u Čačku i koreograf u baletskom studiju “Adađo AS”

Voditelj na koncertu je bila naša Una Đelošević, glumica i nekadašnja balerina u klasi nastavnice Snežane Aćimović, koja je na kraju koncerta i sama zaigrala u koreografiji “Čuvaj me“ zajedno sa našom višestruko nagrađivanom učenicom Lenom Aćimović.

Na koncertu su prikazane i koreografije, nosioci velikog broja nagrada koje su u naš grad protekle školske godine donele mnoga prva mesta i specijalne nagrade sa raznih festivala u našoj državi i inostranstvu.

Koreograf najmlađe pripremne grupe je dipl. baletski igrač – Teodora Bulatović

Gosti na ovom sjajnom projektu su bili:

Hor Ekonomske škole u Čačku uz muzičku pratnju Petra Pavlovića i Gorana Šipetića na gitarama i Aleksandra Alempijevića na perkusijama, hor Osnovne škole “Filip Filipović“, Star Dens studio, baletski studio Drim Dens, kao i balerine iz Gornjeg Milanovca i učenice baletske škole “Lujo Davičo”.

Uz gromoglasne aplauze i ovacije publika je veoma emotivno doživela i ovaj spektakl našeg baletskog tima.

Izvor: Adađo AS

Prethodni članakU ponedeljak treći po redu memorijalni turnir u basketu “Uroš Josipović“
Sledeći članakDržavna Visoka zdravstvena škola od sada i u Čačku

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here