Opasnost od klizišta na Lozničkom putu i dalje postoji, saniran jedino “tetkin zid“

4
307

ČAČAK – Potporni zid na Lozničkom putu koji je trebalo da bude saniran po rešenju građevinskog inspektora iz 2016. godine sada je u još gorem stanju nego što su tada bio, kaže potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković.

S druge strane, navodi Marković, izgrađen je novi zid iako za tu vrstu intervencije uopšte nije postojala građevinska dozvola, i to se na parceli tetke narodnog poslanika Marka Parezanovića.

Violeta Marković je ocenila da najveću odgovornost za to snosi tadašnji građevinski inspekor, a danas načelnik Gradske uprave za inspekcijski nadzor Igor Krivokapić.

Naređeno je da se ti potporni zidovi hitno rekonstruišu zbog opasnosti da se odrone i da put bude neprohodan. Kako su ti potporni zidovi izgledali 2016. godine, danas izgledaju još gore. Međutim, JP Gradac je 2017. i 2018 godine, izgradilo potporni zid na delu parcele gde uopšte nije postojao potporni zid. Zid su izgradili bez dozvole, a potom su proglasili da postoji klizište. Imam jedno konkretno pitanje za načelnika inspekcijskih službi Igora Krivokapića. Da li je odustao od krivične prijave koju je podneo ili je imao nameru da podnese protiv direktora JP “Gradac“ i protiv odgovornog lica izvođača radova na tom potpornom zidu. U međuvremenu, građani koji žive u Loznici pozvali su me da vidim kako su rešili problem zida. Zid izgleda još gore, a oni su taj problem rešili postavljanjem saobraćajnog znaka da je odron na putu. Tako gradska vlast misli na bezbednost dece i sugrađana – naglasila je Violeta Marković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIlić odgovorio Trnavcu: Ne znam ko je taj funkcionerčić iz SPS-a
Sledeći članakZavod za javno zdravlje: Zanemarljivo zagađenje Lupnjače i Morave (GRAFIKA)

4 KOMENTARA

  1. A o cemu bi ti pricala da nije tetkinog zida.Do tada si bila anonimus a sada ko pijan plota uvatila si se tog zida.Kad nemas o cemu da pises ti o tetkinom zidu dosado bozja.

  2. A BESE LI TI NEKAD PREDSEDNICA OVE MESNE ZAJEDNICE?NIJE TO OD JUCE TO TRAJE GODINAMA.STO NISI TI URADILA NESTO STO BI SE PAMTILO U TOM NASELJU?KAKO SI DOSLA TAKO SI BRZO I OTISLA I SAD NAM DRZIS PREDAVANJA.NEGO SI DALEKO OD VLASTI PA VISE NE ZNAS STA.CES..

  3. Proste li zene..Koliko li ces jos stranaka promeniti da bi zadrzala fotelju …???Sto to nisi resavala kad si bila predsednik mesne zajednice???Gde si tad bila ??Onda si imala drugu pricu..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here